Όταν η NYPD περιπολεί στο Σάο Πάολο

Τρίτη, 25 Μαΐου 2021 12:00
UPD:16:29
REUTERS/AMANDA PEROBELLI
A- A A+

Έκπληκτοι από τα κόκκινα φώτα που αναβοσβήνουν και τις σειρήνες που ηχούν ακατάπαυστα, οι πεζοί που παρακολουθούν μία μηχανοκίνητη πομπή της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης (New York City Police Department - NYPD) στους δρόμους του Σάο Πάολο, της μεγαλύτερης πόλης της Βραζιλίας συνήθως χρειάζονται λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να καταλάβουν τι γίνεται.

REUTERS/AMANDA PEROBELLI

Πίσω από το θέαμα βρίσκεται μια ομάδα Βραζιλιάνων οπαδών που έχουν εμμονή με μια από τις πιο αναγνωρίσιμες αστυνομικές δυνάμεις του κόσμου, των οποίων το χόμπι είναι η ανακαίνιση αυτοκινήτων και μοτοσικλετών NYPD, εμπνευσμένη από ταινίες αστυνομικών και εκπομπές όπως το «Law & Order» ( Νόμος και Τάξη).

REUTERS/AMANDA PEROBELLI

«Για να σου πω την αλήθεια, δημιουργεί μερικές φορές σύγχυση», δήλωσε ο Φάμπιο Ντενζίν, ο οποίος δεν έχει μόνο ένα Ford Crown Victoria ζωγραφισμένο ως αυτοκίνητο NYPD, αλλά και ένα φορτηγό και μια μοτοσικλέτα.

REUTERS/AMANDA PEROBELLI

«Οι άνθρωποι πιστεύουν ακόμη και ότι είναι η πραγματική αστυνομία από τη Νέα Υόρκη που περιπολεί, σαν να ήρθαν στη Βραζιλία για να βοηθήσουν την τοπική αστυνομία».

Ενώ η πλαστοπροσωπία ενός αστυνομικού είναι έγκλημα στη Βραζιλία και σε πολλές χώρες, ο Ντενζίν και οι άλλοι οπαδοί της NYPD λένε ότι είναι ξεκάθαροι επειδή δεν πλαστοπροσωπούν τη βραζιλιάνικη αστυνομία.

REUTERS/AMANDA PEROBELLI

Η Βραζιλία έχει ένα ιστορικό εγκλημάτων που αφορούσαν την πλαστοπροσωπία της αστυνομίας, συμπεριλαμβανομένης μιας κλοπής του 2019, όπου οι ανακριτές δήλωσαν ότι οι ληστές είχαν χρησιμοποιήσει την ομοσπονδιακή αστυνομία της Βραζιλίας για να εισέλθουν σε ένα αεροδρόμιο και να κλέψουν χρυσό και άλλα μέταλλα αξίας 40 εκατ. δολ.

REUTERS/AMANDA PEROBELLI

«Είναι το πάθος μας. Σε μερικούς αρέσουν τα στρατιωτικά αυτοκίνητα, σε άλλους τα σκάφη και σε μας αρέσουν τα αστυνομικά», δήλωσε ο Εντουάρντο Τάι, ο οποίος άρχισε την αντιγραφή ρεπλίκα του NYPD πριν από 11 χρόνια. Αγόρασε μια ιδιωτική έκδοση του Crown Victoria και στη συνέχεια αγόρασε αποσπασματικά αξεσουάρ NYPD σε ιστότοπους όπως το eBay.

REUTERS/AMANDA PEROBELLI

Η Μαριάνα Μοράντι, μέλος του γκρουπ οπαδών της NYPD, έχει πάρει στολή αστυνομικίνας όχι μόνο για την ίδια αλλά και για τον σκύλο της.

Αυτός και η ομάδα του έχουν συνηθίσει πλέον να τραβούν την προσοχή. 

«Πολλοί άνθρωποι μας πλησιάζουν και αρχίζουν να μας μιλούν στα αγγλικά,  οπότε πρέπει να μάθει κάποιος λίγες λέξεις για να μπορεί να απαντήσει στα αγγλικά», δήλωσε ο Τζόνι Μπρίτο, ντυμένος με μια πρωτότυπη στολή NYPD που αγόρασε στο διαδίκτυο καθώς καθόταν σε ένα Μοτοσικλέτα Harley-Davidson Road King με τη επωνυμία αστυνομίας Highway Patrol της NYPD.

naftemporikigr με πληροφορίες Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή