Γερμανία : Δωρεάν InterRail για τους «18ρηδες της πανδημίας» προτείνουν οι Πράσινοι      

Προκειμένου να νιώσουν ελεύθεροι μετά την άρση των lockdown
Δευτέρα, 24 Μαΐου 2021 16:35
UPD:16:59
A- A A+

Το ταξίδι είναι ζωή. Και όχι μόνο για τους νέους αλλά για όλες τις ηλικίες. Ειδικά για τους νέους όμως το ταξίδι είναι σημαντικό βήμα προς τη ενηλικίωση, κάτι που οι 18άχρονοι και ο 20άχρονοι στερήθηκαν βίαια λόγω της πανδημίας.

Προκειμένου να μετριαστούν οι συνέπειες των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού στους νέους οι Πράσινοι προτείνουν δωρεάν εισιτήριο InterRail για νέους που έγιναν 18 ετών κατά την διάρκεια της πανδημίας.

«Πρέπει να υπάρξουν προσφορές για τα παιδιά, τους νέους αλλά και τις οικογένειες για να αναπληρώσουν αυτά που έχουν χάσει και να αναπνεύσουν επιτέλους», τόνισε σήμερα η επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Πρασίνων Κάτριν Γκέρινγκ-Έκαρντ σε συνέντευξή της στις σημερινές εκδόσεις των εφημερίδων του «Δικτύου Συντακτών της Γερμανίας» (Redaktionsnetzwerk Deutschland / RND).

Σύμφωνα με πληροφορίες του RND, σε σχετικό έγγραφό τους, το οποίο συνετάχθη από την Γκέρινγκ-Έκαρντ και την αρμόδια ομάδα του κόμματός της για θέματα νεολαίας και οικογένειας και απευθύνεται προς την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, οι Πράσινοι δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στους νέους.
«Για πολλούς νέους, το ταξίδι είναι ένα σημαντικό βήμα στην ενήλικη ζωή. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα ήταν πολύ χρήσιμο να τους υποστηρίξουμε με μια συγκεκριμένη προσφορά: Όποιος έγινε 18 ετών κατά την διάρκεια της πανδημίας θα λαμβάνει ένα δωρεάν εισιτήριο InterRail, ώστε να μπορέσει να βιώσει την Ευρώπη ακολουθώντας τους κανόνες προστασίας για τον κορωνοϊό», αναφέρεται στο εν λόγω έγγραφο σύμφωνα με το RND.

Με τα εισιτήρια InterRail και Eurail, οι κάτοχοί τους μπορούν να ταξιδέψουν σε περισσότερες από 30 χώρες και να κάνουν απεριόριστες διαδρομές με τρένο για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Το InterRail πιο συγκεκριμένα αφορά ευρωπαίους πολίτες, ενώ το Eurail νέους μη ευρωπαϊκής εθνικότητας.

Και κουπόνια δωρεάν διακοπών χωρίς γραφειοκρατία

Επιπλέον, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα πρέπει κατά τους Πράσινους να χορηγήσει σε κάθε δήμο μια οικονομική ενίσχυση προκειμένου να παρασχεθεί η δυνατότητα δραστηριοτήτων αναψυχής στις οικογένειες σε αυτοδιοικητικό επίπεδο. Επίσης, σε όσους χορηγείται η λεγόμενη βασική κοινωνική ασφάλιση (βασική σύνταξη, βασικά επιδόματα μερικής απασχόλησης, ανεργίας κ.λπ.) θα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση για κουπόνια δωρεάν διακοπών χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες, κάτι που δεν θα πρέπει βέβαια να συνυπολογίζεται στα χορηγούμενα κοινωνικά επιδόματα, αναφέρει επίσης το εν λόγω έγγραφο.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Redaktionsnetzwerk Deutschland

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή