Πρόγνωση καιρού

Παρασκευή, 18 Μαΐου 2007 07:00
A- A A+

ΒΡΟΧΕΣ και καταιγίδες, κατά τόπους έντονες στις περισσότερες περιοχές της χώρας, προβλέπει για σήμερα Παρασκευή, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Σχετική βελτίωση το βράδυ στη Δυτική Μακεδονία. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και στα ανατολικά πρόσκαιρα ισχυροί. Θερμοκρασία: από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, αλλά αργότερα πρώτα στο Βόρειο Ιόνιο και την Ηπειρο και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα παρουσιάσει σχετική βελτίωση. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και από το βράδυ βόρειοι βορειοανατολικοί. Θερμοκρασία: Από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο, η μεγίστη θερμοκρασία θα είναι τέσσερις με πέντε βαθμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Τοπικές νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι και στα νότια ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 12 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Τοπικές νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές και αργότερα καταιγίδες. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί μέτριοι και στις βορειότερες περιοχές ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα εκδηλωθούν βροχές και πιθανώς καταιγίδες. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και στα ανατολικά τοπικά ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Ανεμοι: Νότιοι ασθενείς. Θερμοκρασία: Από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα προβλέπει για αύριο Σάββατο η ΕΜΥ. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Το βράδυ από τα δυτικά τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Στα δυτικά ασθενείς και αργότερα βορειοδυτικοί και στα ανατολικά νότιοι ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Κυριακή

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη το Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με βροχές και καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα υπάρχουν όμως και διαστήματα βελτίωσης. Ανεμοι: Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, δυτικοί βορειοδυτικοί μέχρι μέτριοι ισχυροί και στα υπόλοιπα δυτικοί νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή