Για δεύτερο σερί νταμπλ ο Ολυμπιακός κι επιστροφή στους τίτλους ο ΠΑΟΚ

Σάββατο, 22 Μαΐου 2021 11:40
UPD:11:41
INTIME SPORTS/ © Intime p.a.
A- A A+

Η ποδοσφαιρική περίοδος 2020-21 στην Ελλάδα ολοκληρώνεται απόψε, με τον τελικό στο Κύπελλο Ελλάδας ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ (22/5, 21:00 – ΟΑΚΑ).

Πρόκειται για τον 79ο τελικό της διοργάνωσης, που φέτος, λόγω των περιορισμών για την Covid-19, είχε την ιδιαιτερότητα να διεξαχθεί μόνο με συλλόγους της ανώτατης επαγγελματικής κατηγορίας (Super League), χωρίς την παρουσία φίλαθλου κοινού.

Οι «ερυθρόλευκοι» φιλοδοξούν να κάνει το νταμπλ για δεύτερη συνεχή χρονιά, προσθέτοντας ταυτόχρονα το 29οΚύπελλο της ιστορίας τους.

Αν ο πετύχουν, ο Πέδρο Μαρτίνς θα γίνει ο πρώτος τεχνικός στα χρονικά της πειραϊκής ομάδας που θα την έχει οδηγήσει σε δύο συνεχή νταμπλ.

Ο Ολυμπιακός κατάκτησε ένα από τα πιο εύκολα πρωταθλήματά του, ενώ στην πορεία τους ως τον τελικό του Κυπέλλου «ζορίστηκε» μόνο στα προημιτελικά, απέναντι στον Άρη. Οι δύο ομάδες γνωρίζονται πολύ καλά, άρα εκπλήξεις δεν αναμένονται.

Η επιστροφή του Παπασταθόπουλου λύνει τα χέρια του Πορτογάλου προπονητή, καθώς αν ο διεθνής αμυντικός ξεκινήσει, ο Εμβιλά θα επιστρέψει στη φυσική θέση του και μαζί με τον Καμαρά θα συνθέσουν την πολύ ισχυρή μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού.

Ο Σα θα είναι κάτω από τα δοκάρια, με τους Σεμέδο, Χολέμπας και «Πάπα» στην τριάδα της άμυνας. Ανδρούτσος, Εμβιλά, Καμαρά και Ρέαμπτσιουκ θα αποτελέσουν την τετράδα στη μεσαία γραμμή (από δεξιά προς αριστερά), ενώ στην επίθεση θα παραταχθούν οι Ελ Αραμπί, Μασούρας κι ένας από τους Χασάν ή Μπρούμα, με τον Αιγύπτιο επικρατέστερο, αφού αυτό το σχήμα δούλεψε… ρολόι με τον Παναθηναϊκό.

Από την πλευρά του «Δικέφαλου», μία «περίεργη» χρονιά ευελπιστούν να την ολοκληρώσουν με χαμόγελα. Η αποτυχία στην Ευρώπη και η απομάκρυνση του Αμπέλ Φερέιρα αντισταθμίστηκε, εν μέρει, από την έλευση του Πάμπλο Γκαρσία και την κατάληψη της δεύτερης θέσης στο πρωτάθλημα.

Αν μάλιστα έρθει και το 8ο Κύπελλο στην ιστορία του συλλόγου, που θα είναι το τέταρτο τα πέντε τελευταία χρόνια, η περίοδος θα κλείσει με θετικό αγωνιστικό ισοζύγιο.

Ο 44χρονος Ουρουγουανός επέλεξε το 3-4-3 στη διαδικασία των πλέι οφ και δικαιώθηκε, όμως η απουσία του τραυματία Ίνγκασον σίγουρα αποτελεί πλήγμα. Ο Πασχαλάκης θα είναι κάτω από τα δοκάρια, έχοντας μπροστά του τους Βαρέλα, Κρέσπο και Βιεϊρίνια.

Οι Ροντρίγκο και Μπάμπα θα αναλάβουν τις πτέρυγες, με τους Στέφαν Σβαμπ και Ντάγκλας Αουγκούστο να είναι οι δύο μέσοι. Ο Ελ Καντουρί θα έχει το ρόλο του αριστερού ακραίου επιθετικού, ο Ζίφκοβιτς του δεξιού κι ένας από τους Σφιντέρσκι ή Κρμέντσικ θα παίξει στην κορυφή της επίθεσης.

Διαιτητής του τελικού ορίστηκε από την ΚΕΔ ο πολύ έμπειρος και κορυφαίου επιπέδου Ολλανδός διεθνής, Ντάνι Μάκελι.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις