Η FIFA ενέκρινε μελέτη για διεξαγωγή Παγκοσμίου Κυπέλλου ανά διετία

Παρασκευή, 21 Μαΐου 2021 19:01
UPD:19:07
REUTERS/Arnd Wiegmann

FILE PHOTO: The logo of FIFA is seen in front of its headquarters in Zurich, Switzerland September 26, 2017. REUTERS/Arnd Wiegmann/File Photo

A- A A+

Η FIFA θα κάνει μελέτη για διεξαγωγή του Μουντιάλ (Άνδρες και Γυναίκες) κάθε δύο χρόνια, μετά την πρόταση της ομοσπονδίας της Σαουδικής Αραβίας (SAFF) στο 71ο συνέδριο της παγκόσμιας ομοσπονδίας.

«Πιστεύουμε ότι το μέλλον του ποδοσφαίρου βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή. Τα πολλά ζητήματα που αντιμετώπισε το ποδόσφαιρο έχουν πλέον επιδεινωθεί περισσότερο από τη συνεχιζόμενη πανδημία», δήλωσε ο πρόεδρος της SAFF, Γιάσερ Αλ Μισεχάλ.

«Ήρθε η ώρα να αναθεωρήσουμε πώς είναι δομημένο το παγκόσμιο ποδόσφαιρο και να σκεφτούμε τι είναι καλύτερο για το μέλλον του αθλητισμού μας. Αυτό πρέπει να εξετάσει η FIFA, εάν ο κύκλος των τεσσάρων ετών παραμένει η βέλτιστη βάση για τον τρόπο διαχείρισης του ποδοσφαίρου τόσο από άποψη ανταγωνισμού όσο κι από εμπορική», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζινι Ινφαντίνο, τη χαρακτήρισε «εύγλωττη και λεπτομερή πρόταση» (166 εθνικές ομοσπονδίες τάχθηκαν υπέρ και 22 κατά). Ακόμη, ζήτησε αναθεώρηση του διεθνούς ημερολογίου μετά το 2024, από «λευκή σελίδα». 

«Ξεκινάμε από μια λευκή σελίδα και είμαστε ανοιχτοί σε όλες τις απόψεις για τη βελτίωση του διεθνούς ημερολογίου», είπε.

Ο Ινφαντίνο επανέλαβε επίσης την πρόθεσή του να βρει ημερομηνία για το Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων, το οποίο έχει επεκταθεί σε 24 ομάδες, παρά τις αντιδράσεις που προκαλεί αυτό το τουρνουά.

Επίσης υποστήριξε ότι η παγκόσμια ομοσπονδία θα διαδραματίσει βασικό ρόλο στην «επανεγγραφή» του ημερολογίου, ως το «μόνο σώμα» που «δημιουργεί» και «αναδιανέμει» τα έσοδά του «σε όλο τον κόσμο», εν αντιθέσει με τις ηπειρωτικές συνομοσπονδίες και πρωταθλήματα.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις