Δεκαήμερη περιοδεία Καραμανλή σε Ωκεανία, Βιετνάμ

Παρασκευή, 18 Μαΐου 2007 16:50
UPD:17:04
A- A A+

Ο πρωθυπουργός είχε διαδοχικές συναντήσεις, στο γραφείο του στη Βουλή, με τον ευρωβουλευτή Αντώνη Τρακατέλλη, ο οποίος διέψευσε τις πληροφορίες που τον θέλουν να μετακινείται από την Ευρωβουλή στα εθνικά ψηφοδέλτια της ΝΔ, με τον αντιπρόεδρο της Βουλής Γιάννη Τραγάκη και με την κα Ολγα Κεφαλογιάννη, πρώην ειδική συνεργάτιδά του, η οποία παραιτήθηκε για να είναι υποψήφια στις επόμενες εκλογές.

Η κα Κεφαλογιάννη, κόρη του βουλευτή Ρεθύμνης της ΝΔ, και συμβούλου του πρωθυπουργού Γιάννη Κεφαλογιάννη, δεν επιβεβαίωσε συμμετοχή της στο ψηφοδέλτιο του Νομού Ρεθύμνου.

«Αυτό είναι κάτι που θα αποφασίσει ο πρόεδρος και το κόμμα. Εγώ θέλω να ευχαριστήσω τον πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη που μου έχει δείξει».

Το απόγευμα, ο πρωθυπουργός αναχωρεί για δεκαήμερη περιοδεία σε Νέα Ζηλανδία, Αυστραλία και Βιετνάμ, συνοδευόμενος από την υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη.

Ο κ. Καραμανλής θα έχει συνομιλίες με τη Νεοζηλανδή ομόλογό του, τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Στυλιανό, τον πρωθυπουργό της Αυστραλίας με τον οποίο θα υπογράψει και συμφωνία για την κοινωνική ασφάλιση (διασφάλιση των κεκτημένων δικαιωμάτων των Ελλήνων που λαμβάνουν σύνταξη από την Αυστραλία), με τον πρωθυπουργό του Βιετνάμ με τον οποίο θα υπογράψει τουριστική συμφωνία και με τον πρόεδρο της χώρας.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται στην Αθήνα λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Κυριακής 27 Μαϊου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή