Γ. Παπανδρέου: Ετοιμοι για τη νίκη

Προγραμματικό συνέδριο ΠΑΣΟΚ
Παρασκευή, 18 Μαΐου 2007 17:23
UPD:17:28

A- A A+

«ΣΗΜΕΡΑ, εδώ χτυπάει η καρδιά του ελληνικού λαού, η καρδιά της Ελλάδας που αναζητά την ελπίδα του άλλου δρόμου. Μπροστά σε μια μεγάλη πολιτική και κοινωνική κρίση ο ελληνικός λαός απαιτεί νέα πορεία. Είμαστε έτοιμοι για την επόμενη μέρα, είμαστε έτοιμοι για τον άλλο δρόμο με εγγύηση το πρόγραμμα μας, είμαστε έτοιμοι για την νίκη των εκλογών» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, κηρύσσοντας την έναρξη του διήμερου προγραμματικού συνεδρίου του Κινήματος.

«Εμείς δημιουργούμε κοινωνικές συμμαχίες για να μεγαλουργήσει ξανά η Ελλάδα, εκείνοι αναζητούν ανίερες συμμαχίες για να επιβιώσουν πολιτικά... Εμείς ετοιμαζόμαστε για την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας, αυτοί αναζητούν τρόπους διαχείρισης της ήττας», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και άσκησε παράλληλα σκληρή κριτική στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. «Η επιτήρηση διέσυρε τη χώρα, για να εξυπηρετήσει τη Νέα Δημοκρατία... Η κυβέρνηση μειώνει στα χαρτιά την ανεργία, η ακρίβεια οργιάζει και οι κερδοσκόποι κάνουν πάρτι».

Περιγράφοντας την Ελλάδα που οραματίζεται, ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι σ' αυτή την Ελλάδα «δεν έχουν θέση οι αεριτζίδες και τα αρπακτικά του μεταπρατισμού, εκείνοι που θέλουν να πλουτίσουν βαφτίζοντας επιχειρηματικότητα τις πελατειακές σχέσεις με το κράτος».

Θέλω, ανέφερε, να είμαι ο πρωθυπουργός της προσφοράς και του έργου, ο πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων ανεξάρτητα από το χρώμα του ψηφοδελτόυ που έριξαν στην κάλπη, ο πρωθυπουργός που θα λέει πάντα τις αλήθειες, που θα δίνει μάχη στην πρώτη γραμμή, με όπλο του την εμπιστοσύνη των πολιτών, ο πρωθυπουργός της αναδιανομής του πλούτου υπέρ των αδυνάτων.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε, ακόμη, ότι δεν ενδιαφέρεται να είναι ο πρωθυπουργός των συμφερόντων και της κρυφής ατζέντας, ούτε ένα πολιτικό προϊόν που διαμορφώνεται από τη διαφήμιση.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άσκησε δριμεία κριτική στον πρωθυπουργό, αναφέροντας πως το Μέγαρο Μαξίμου έχει μετατραπεί σε εργαστήριο παραγωγής «non paper», και όπως δείχνουν «έχουμε έναν πρωθυπουργό και μία κυβέρνηση του non έργου, της non ικανότητας, της non διαφάνειας, της non αξιοπιστίας, της non αξιοκρατίας, έχουμε μια non κυβέρνηση, η οποία το μόνο που αφήνει πίσω της είναι μια γαλάζια non-μενκλατούρα».

Οταν μιλήσουν οι κάλπες, κατέληξε, οι πολίτες θα καταψηφίσουν τη γαλάζια διαφθορά, την κυβέρνηση των λίγων και ισχυρών.

Στις εργασίες του Συνεδρίου, που διεξάγεται στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Συγκροτήματος Φαλήρου, μετέχουν 5.500 σύνεδροι, και οι εργασίες θα ολοκληρωθούν με ομιλία του κ. Παπανδρέου το Σάββατο.

Eντολή για αλλαγή πορείας

«Η εντολή στις επόμενες εκλογές θα είναι "αλλαγή πορείας", "ξανά μπροστά με το ΠΑΣΟΚ και την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου", "ξανά μπροστά για την Ελλάδα και τους Ελληνες"», τόνισε ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Νίκος Αθανασάκης στο χαιρετισμό του στο Προγραμματικό Συνέδριο.

Ο κ. Αθανασάκης είπε ότι το ΠΑΣΟΚ «ανοίγει νέους δρόμους για τη χώρα» και πρόσθεσε ότι το κόμμα θα συνεχίσει να συζητά με τους πολίτες και μετά το Συνέδριο, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα όσα προηγήθηκαν την περασμένη τριετία, τονίζοντας με έμφαση ότι «κάναμε πράξη το σύνθημα, αλλάζουμε το ΠΑΣΟΚ για να αλλάξουμε ξανά την Ελλάδα».

«Η προσπάθειά μας για αλλαγές σε όλους τους τομείς, σε όλα τα κρίσιμα, για τη λειτουργία της κοινωνίας μας, θέματα, πρέπει να είναι ολική», τόνισε στην ομιλία του ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή