«Παίζει» του Φεγκουλί στον Ολυμπιακό

Παρασκευή, 21 Μαΐου 2021 13:29
UPD:13:29
EPA/SEDAT SUNA
A- A A+

Ανάμεσα στα πολλά ονόματα που έχουν ακουστεί  το τελευταίο διάστημα για τον Ολυμπιακό και η οποία συγκεντρώνει σοβαρές πιθανότητες είναι του Γαλλοαλγερινού Σοφιάν Φεγκουλί, της τουρκικής Γαλατασαράι.

Ο 31χρονος παίκτης, 66 φορές διεθνής με την Αλγερία (14 γκολ), στα 31 του χρόνια, αποτελεί πολύ αξιόλογη, αλλά και αρκετά ακριβή.

Τα χρήματα που λαμβάνει στη γειτονική χώρα ξεπερνούν τα 3 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, ενώ έχει συμβόλαιο για ακόμη έναν χρόνο.

Φέτος σε 25 συμμετοχές, έχει δύο γκολ και τέσσερις ασίστ. Δεν ήταν μια σταθερή επιλογή ενδεκάδας για τον Φατίχ Τερίμ, στην τέταρτη σεζόν του στην ομάδα και συζητά το ενδεχόμενο μετακίνησης. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι κάπως έτσι ήρθε πριν από δύο χρόνια ο Ματιέ Βαλμπουενά από τη Φενέρ στον Πειραιά και ρίζωσε για δύο σεζόν, ενώ ετοιμάζεται και για την επόμενη.

Οι σχετικές πληροφορίες αναφέρουν ότι οι άνθρωποι του Ολυμπιακού θα προσπαθήσουν να δελεάσουν τον Φεγκουλί με ένα συμβόλαιο τριετούς διάρκειας, στο οποίο θα προβλέπονται και υψηλά μπόνους κατάκτησης στόχων, ενώ θα παίξει ασφαλώς ρόλο και η παρουσία της ομάδας του Πέδρο Μαρτίνς στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης περιόδου. Αν προκριθεί στους ομίλους του Champions League ένας λόγος παραπάνω.

Ο Φεγκουλί, είναι ένας ταχύτατος ακραίος επιθετικός, με εξαιρετική τεχνική και πολύ βαρύ βιογραφικό. Έχει προϋπηρεσία σε Ισπανία (Βαλένθια, Αλμερία) και Αγγλια (Γουέστ Χαμ), ενώ με τη φανέλα της Γαλατά μετρά συνολικά 132 παιχνίδια με 29 γκολ και 27 ασίστ. Δεν είναι εύκολη περίπτωση, ούτε η μοναδική που εξετάζεται. Είχε απασχολήσει και πέρυσι, αλλά τελικά δεν βρέθηκε η χρυσή τομή και προτιμήθηκε ο Μπρούμα. Τώρα που μπαίνει στην τελευταία χρονιά συμβολαίου, τα δεδομένα μπορεί να διαφοροποιηθούν.

Παίζει κυρίως στα δεξιά της επίθεσης, αλλά και πίσω από τον σέντερ φορ. Ένα θέμα προς διερεύνηση που μπορεί να επηρεάσει και τις εξελίξεις, είναι ότι φέτος αντιμετώπισε ορισμένους μυϊκούς τραυματισμούς. Πρόθεση του Ολυμπιακού, πάντως, είναι να αποκτήσει κι έναν αριστεροπόδαρο εξτρέμ, προκειμένου να υπάρχει ισορροπία στις πτέρυγες.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις