Η Άρσεναλ αποπλήρωσε στο κράτος δάνειο 140 εκατομμυρίων ευρώ

Παρασκευή, 21 Μαΐου 2021 10:36
UPD:10:40
REUTERS/STEFAN WERMUTH
A- A A+

Η Άρσεναλ αποπλήρωσε το δάνειο των 120 εκατομμυρίων λιρών (140 εκατομμύρια ευρώ) που της είχε χορηγηθεί από την Τράπεζα της Αγγλίας, μετά την έκτακτη ανάγκη που δημιούργησε η πανδημία.

Το δάνειο είχε ζητηθεί από τους «κανονιέρηδες» πέρυσι, μέσω του COVID Corporate Financing Facility (CCFF), ενός μέσου που εισήγαγε η βρετανική κυβέρνηση.

Αυτό αναφέρει το Athletic, εξηγώντας ότι οι Λονδρέζοι ζήτησαν άλλο δάνειο από μια άλλη τράπεζα, για την αποπληρωμή εκείνου που είχε χορηγήσει η Bank of England. Η λέσχη του Λονδίνου ζήτησε αυτά τα χρήματα, γνωρίζοντας ότι θα έπρεπε να επιστρέψει το αρχικό ποσό δανεισμού τον Μάιο.

Η κίνηση πραγματοποιήθηκε παρά το γεγονός ότι η Άρσεναλ γνώριζε πως αυτό θα μπορούσε να παρακωλύσει την αγοραστική της δύναμη στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, καθώς υπήρξε συνειδητοποίηση ότι η λήψη κρατικού δανείου και η χρήση χρημάτων για την απόκτηση νέων παικτών θα ήταν κίνηση ακατάλληλη.

Μετά την ακύρωση του χρέους, η Άρσεναλ είναι θεωρητικά ελεύθερη να ξοδέψει όπως κρίνει κατάλληλα, υποθέτοντας ότι οι ιδιοκτήτες είναι πρόθυμοι να επενδύσουν.

Ωστόσο, δεδομένων των οικονομικών προβλημάτων, χρειάστηκε ένα δεύτερο δάνειο από άλλη τράπεζα για την αποπληρωμή εκείνου από το κράτος.

Το βασικό ερώτημα είναι πόσο ευνοϊκοί είναι οι όροι της νέας συμφωνίας. Πέρυσι, η Kroenke Sports & Entertainment βοήθησε τον σύλλογο να αναχρηματοδοτήσει το χρέος του σταδίου, αλλά για άλλη μια φορά οι όροι υπό τους οποίους ολοκληρώθηκε η συμφωνία παραμένουν άγνωστοι.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις