Επισκόπηση ελληνικού Τύπου

Δευτέρα, 21 Μαΐου 2007 08:20
A- A A+

Οι απίστευτες τιμές μαύρης αγοράς που πωλούνται τα εισιτήρια του τελικού του Τσάμπιονς Λίγκ, που διεξάγεται την Τετάρτη στο ΟΑΚΑ και η υπόθεση των ομολόγων, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού ελληνικού Τύπου. Αναλυτικά, οι τίτλοι των εφημερίδων κατ'αλφαβητική σειρά, είναι οι ακόλουθοι:

* ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Από κόσκινο τα πριμ στο Δημόσιο. Ποιοι από τους 162.000 δημ. υπαλλήλους τα πήραν δίκαια.

* ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Εισβολή" 40.000 ξένων φιλάθλων. Γιγαντιαία αερογέφυρα με Λονδίνο και Μιλάνο για τη μεταφορά στην Αθήνα των θεατών του τελικού Τσάμπιονς Λιγκ.

* ΑΥΡΙΑΝΗ: Αλλάζουν όλα στις συντάξεις από την 1η Ιανουαρίου προκαλώντας κύμα φυγής από το Δημόσιο και τις ΔΕΚΟ. Αναλυτικοί πίνακες με τον υπολογισμό των αποδοχών της τελευταίας πενταετίας.

* Η ΒΡΑΔΥΝΗ: 8.162 προσλήψεις μονίμων στο Δημόσιο συν 1.642 εποχικοί σε δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμούς.

* ΕΘΝΟΣ: Ξορκίζουν τα ομόλογα με τα Σκόπια. Τρόμος στο Μαξίμου για τις αποκαλύψεις Παπαμαρκάκη.

* ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Λαϊκά Ορθόδοξα Σπυράκια βγάζουν στη Ν.Δ. Πιάνει πανικός Κυβέρνηση και Ρηγίλλης, για ενδεχόμενη επιβεβλημένη συνεργασία με τον Καρατζαφέρη.

* ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: ¶ναψαν φωτιά στο ΠΑΣΟΚ τα χτυπήματα Σημίτη - ¶κη. Ζήτησαν συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με την Ανανεωτική Αριστερά με δηλώσεις τους. Απρόσμενα αγκάθια για τον Γ. Παπανδρέου στην πιο ευνοϊκή συγκυρία γι αυτόν.

* ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Έδωσε 6.000 ευρώ για ένα εισιτήριο. Μαύρη αγορά και δημοπρασίες-φωτιά για το Τσάμπιονς Λιγκ.

* ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ομολογεί προμήθεια 8,4 εκ. ευρώ. Ο Παπαμαρκάκης στην κατάθεσή του στον Ζορμπά.

* ΕΣΤΙΑ: Πολιτικός μύθος τα μπάνια του λαού. Είναι καλύτερο να προηγηθούν οι εκλογές.

* ΤΑ ΝΕΑ: Τους τυλίγουν σε δύο κόλλες χαρτί. Σφίγγει ο κλοιός για το οικονομικό επιτελείο.

* ΧΩΡΑ: Στον εισαγγελέα το "πράσινο" ομόλογο που μας ζημίωσε 2,3 δισ. ευρώ. Εισηγήσεις για παραπομπή στη δικαιοσύνη.

* City Press: Προγραμματικό συνέδριο ΠΑΣΟΚ: Απόλυτη κυριαρχία Γ. Παπανδρέου.

* Metropolis: Εκλογές: αναμονή έως τον Σεπτέμβριο. Σε αναμονή μέχρι τον Σεπτέμβριο για το θέμα των εκλογών.

Θεσσαλονίκη

* ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: ¶κυρα χιλιάδες συμβόλαια σπιτιών σε εκτός σχεδίου περιοχές.

* ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Σκοπιανό και στο βάθος κάλπες. Οι εξελίξεις στο θέμα της ονομασίας φουντώνουν την εκλογολογία.

Τσάμπιονς Λίγκ

Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι "περισσότεροι από 12.000 αστυνομικοί, αλλά και σύσσωμη η φυσική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας θα επιστρατευτούν, προκειμένου να πραγματοποιηθεί χωρίς το παραμικρό πρόβλημα ο τελικός του Champions League, που θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ την Τετάρτη, μεταξύ της Λίβερπουλ και της Μίλαν".

Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι "σε απίστευτες τιμές μαύρης αγοράς πωλούνται τα εισιτήρια του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ. Στα ύψη φτάνουν και οι διεθνείς δημοπρασίες. Ένα πανευρωπαϊκό κύκλωμα με πλοκάμια και στην Αθήνα διακινεί μέσω Ιντερνετ τουλάχιστον 3.000 εισιτήρια με υψηλότερες τιμές κατά 2.000 % και τζίρο που φτάνει τα 9 εκατομμύρια ευρώ. ¶γγλοι και ¶ραβες κροίσοι είναι οι καλύτεροι αγοραστές και στους πωλητές εντοπίστηκαν Έλληνες και Ισπανοί. Για την παράνομη διακίνηση εισιτηρίων στην Ελλάδα άρχισαν ήδη συλλήψεις".

Ομόλογα

ΤΟ ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι "σε νέο γύρο ηχηρών αποκαλύψεων μπαίνει η υπόθεση των ομολόγων και η κυβέρνηση εξαρτάται πλέον από το πόσα θα αποκαλύψουν ο Γ. Παπαμαρκάκης και οι λοιποί πρωταγωνιστές του μεγάλου σκανδάλου. Σε μια απόπειρα αποπροσανατολισμού, από την αυλή του Μεγάρου Μαξίμου επιχειρήθηκε να μπουν στο προεκλογικό παιχνίδι τα εθνικά θέματα και να δημιουργηθεί σκηνικό κρίσης με τα Σκόπια".

Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ σημειώνει ότι "ο Παπαμαρκάκης ομολόγησε στον Ζορμπά ότι έδωσε την προμήθεια 8,4 εκατ. ευρώ στους ανθρώπους της "Ακρόπολις" και της Hitech. Ο άνθρωπος - κλειδί στο σκάνδαλο των ομολόγων σπάει τη σιωπή της παρέας του Λονδίνου αποκαλύπτοντας πως τελικός αγοραστής του ομολόγου των 280 εκατ. ευρώ ήταν το ΤΕΑΔΥ και άλλα τρία Ταμεία. Το σκέφτεται αν θα παρουσιαστεί αύριο ενώπιον της Βουλής για εξηγήσεις".

ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "εκθέτουν την κυβέρνηση δύο έγγραφα: η επιστολή της JP Morgan της 28ης Μαρτίου ότι δεν γνώριζε την πορεία του ομολόγου και η ανακοίνωση την Παρασκευή του κ. Παπαμαρκάκη με την οποία τη διέψευσε".

Σύμφωνα με τη ΧΩΡΑ "εισηγήσεις να παραπέμψει στη Δικαιοσύνη τον φακέλου του "πράσινου" ομολόγου δέχεται ο υφυπουργός Οικονομικών Π. Δούκας, προκειμένου να αναζητηθούν και να αποδοθούν οι όποιες ευθύνες για τις πράξεις ή τις παραλείψεις των πρώην υφυπουργών Γ. Δρυ, Ν. Χριστοδουλάκη και Γ. Φλωρίδη, κατά τη σύναψη και την εκτέλεση της συμφωνίας του 2001 με την GOLDMAN SACKS".

Συνέδριο ΠΑΣΟΚ

Η City Press γράφει: "επιβλήθηκε νέο μοντέλο παπανδρεϊκής ηγεσίας. Ομόφωνη η έγκριση του προγράμματος. Κλιμάκωση της κριτικής στην κυβέρνηση και κομματική συσπείρωση. Ρίσκο Γ. Παπανδρέου με απευθείας αντιπαράθεση με τον Κ. Καραμανλή".

Εκλογές

Η Metropolis τονίζει ότι "σε αναμονή μέχρι τον Σεπτέμβριο για το θέμα των εκλογών. Σε αυτό το χρονικό διάστημα "ανοιχτό" παραμένει το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων. Τον Ιούνιο στην περιοχή μας ο Τζορτζ Μπους".

Η ΕΣΤΙΑ προσθέτει ότι "υπουργός της Κυβερνήσεως, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο προώρων εκλογών, απήντησε ότι ξεκίνησαν τα μπάνια του λαού και κανένας δεν πρόκειται να τα διαταράξη. Και είναι αλήθεια ότι στην Ελλάδα σπανιώτατα έγιναν εκλογές εν μέσω θέρους. Όμως αυτό δεν αποκλείει την διενέργειά τους εντός του Ιουνίου, πολλώ μάλλον αφού τον μήνα αυτόν έχουν γίνει κατ' επανάληψιν εκλογές".

Κ. Σημίτης

Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υπογραμμίζει ότι "σε μια συγκυρία άκρως ευνοϊκή για τον Γιώργο Παπανδρέου και με την εσωκομματική αντιπολίτευση να έχει σιγήσει για ευνόητους λόγους, έρχεται ο κ. Κ. Σημίτης με το κύρος και τα ερείσματα που διαθέτει στον χώρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και στην κοινωνία, για να κάνει δύσκολη τη ζωή στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ".

Δημόσιο-Πριμ

Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ επισημαίνει ότι "από "ψιλό κόσκινο" θα περάσουν οι λεγόμενοι κρυφοί λογαριασμοί των υπουργείων, μέσω των οποίων χορηγούνται από εποχής ΠΑΣΟΚ εντελώς επιλεκτικά πριμ, εκτός του τακτικού προϋπολογισμού, σε 162.000 δημοσίους υπαλλήλους, συνολικού ετήσιου κόστους 530 εκατ. ευρώ".

Συντάξεις

Η ΑΥΡΙΑΝΗ σημειώνει ότι "αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων, κυρίως των ασφαλισμένων του Δημοσίου, των Σωμάτων Ασφαλείας και των ΔΕΚΟ, θα σημειωθούν από την 1/1/2008. Σημαντική αλλαγή που "αναγκάζει" χιλιάδες ασφαλισμένους να πάρουν τον δρόμο της πρόωρης συνταξιοδότησης, είναι ότι η σύνταξη θα υπολογίζεται με βάση τον μέσο όρο της 5ετίας αντί για τον καταληκτικό μισθό, ενώ από το 2008 έως το 2017 η σύνταξη θα μειώνεται κατά 1% ετησίως, ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο αύξησης των ορίων ηλικίας".

Προσλήψεις

Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει ότι "με 8.162 θέσεις εργασίας μόνιμου προσωπικού στο Δημόσιο, σε νομαρχίες και δήμους και 1.642 προσλήψεις εποχικών σε διάφορους φορείς του δημόσιου τομέα "βγαίνει" ο μήνας Μάιος, ενώ ορισμένες προκηρύξεις από αυτές αναμένονται και το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου".

ΛΑ.Ο.Σ

Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει ότι "πανικός επικρατεί στην Κυβέρνηση και τη Ρηγίλλης, με τη σκέψη ότι θ' αναγκασθούν να συνεργασθούν με τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό και να σχηματίσουν Κυβέρνηση. Κινούν θεούς και δαίμονες για να αποτρέψουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο και κήρυξαν υπόγειο πόλεμο και, πολύ προσεκτικά, πλαγιοκοπούν το Κόμμα του Καρατζαφέρη".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή