APN News: Αντιστέκονται οι μέτοχοι της εξαγοράς

Δευτέρα, 21 Μαΐου 2007 09:05
A- A A+

Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ 1,9 δισ. δολ. Αυστραλίας (1,6 δισ. δολ. ΗΠΑ) για το υπόλοιπο της APN News & Media Ltd., ενδέχεται να αποτύχει μετά την ανακοίνωση των δύο μεγαλύτερων θεσμικών επενδυτών της, από τις εταιρείες μέσων της Αυστραλίας, ότι ενδέχεται να απορρίψουν την προσφορά.

Η Perpetual Investments και η Australian Foundation Investment Co. είπαν σήμερα ότι θα απορρίψουν την προσφορά στα 6,20 δολ. Αυστραλίας ανά μετοχή. Μαζί, κατέχουν το 22,3% των μετοχών που μπορεί να ψηφίσει για την συμφωνία, η οποία απαιτεί το 75% των μετοχών για την έγκριση. Η Independent δεν μπορεί να ψηφίσει για το μερίδιό της στη συνέλευση στις 25 Μαΐου.

Οι μετοχές της APN News υποχώρησαν 3,3%, φθάνοντας στα 5,78 δολ. Αυστραλίας η μία, τα χαμηλότερα επίπεδα από τη στιγμή που η Independent News του Ιρλανδού δισεκατομμυριούχου, Tony O'Reilly, έκανε επισήμως την προσφορά της τον Ιανουάριο. Οι Αυστραλοί επενδυτές έχουν απορρίψει φέτος τις εξαγορές της Qantas Airways Ltd. και της εταιρείας ταξιδίων Flight Centre Ltd., καθώς αντιστέκονται στις εταιρείες επενδύσεων.

Η Independent, που έκανε ομάδα με τις εταιρείες επενδύσεων Carlyle Group και Providence Equity Partners, θα χρειαστούν περίπου όλους τους άλλους επενδυτές να ψηφίσουν υπέρ της συμφωνίας για να επιτύχει.

Η Maple-Brown Abbott, που έχει το 7,5% των μετοχών, επίσης τάχθηκε κατά της συμφωνίας, όπως μετέδωσε σήμερα το Australian Associated Press, χωρίς να αναφέρει την πηγή της πληροφόρησής του.

Προτεινόμενα για εσάς