ΥΠΕΞ: Η εδαφική ακεραιότητα της Αρμενίας πρέπει να είναι σεβαστή  

Τετάρτη, 19 Μαΐου 2021 21:46
UPD:21:49
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Οι εντάσεις στα σύνορα της Αρμενίας είναι ιδιαίτερα ανησυχητικές, επισημαίνει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανάρτησή του στο Twitter. Σε αυτό το πλαίσιο, διαμηνύει πως η εδαφική ακεραιότητα της Αρμενίας πρέπει να είναι σεβαστή.

Το υπουργείο Εξωτερικών υπογραμμίζει πως είναι απαραίτητο να αποφευχθούν κάθε μονομερείς ενέργειες που θα μπορούσαν να υπονομεύσουν την περιφερειακή ειρήνη και τη σταθερότητα.

Συνοριακό επεισόδιο με το Αζερμπαϊτζάν

Την περασμένη Τετάρτη 12 Μαΐου το υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας κατήγγειλε τις ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν ότι με πρόσχημα την «οριοθέτηση της συνοριογραμμής» προωθήθηκαν εντός του αρμενικού εδάφους σε ορισμένα σημεία της επαρχίας Σιούνικ και προχώρησαν σε «σχεδιασμένη προβοκάτσια». Η αρμενική εισαγγελία άσκησε δίωξη για την παραβίαση των συνόρων του κράτους και το ζήτημα απασχόλησε τους υπουργούς Εξωτερικών Αρμενίας και Ρωσίας Αρά Αϊβαζιάν και Σεργκέι Λαβρόφ κατά την τηλεφωνική τους συνομιλία. Δυό μέρες αργότερα, και έπειτα από το συνοριακό επεισόδιο με το Αζερμπαϊτζάν ο ασκών χρέη πρωθυπουργού της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν, απηύθυνε γραπτό αίτημα στον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν για παροχή στρατιωτικής βοήθειας. Σύμφωνα με τον Πασινιάν χθες οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι οι Αζέροι στρατιωτικοί θα εγκαταλείψουν το έδαφος της Αρμενίας, όμως αυτό συνέβη μόνο εν μέρει, «παρά τα συμφωνηθέντα σε υψηλό επίπεδο». 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή