Μέση Ανατολή: Επίθεση με 6 ρουκέτες από το Λίβανο καταγγέλλει το Ισραήλ

Με βομβαρδισμούς στη χώρα απάντησε ο ισραηλινός στρατός       
Τρίτη, 18 Μαΐου 2021 00:20
UPD:00:38
REUTERS/AMIR COHEN
A- A A+

O ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως έξι ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο προς το Ισραήλ σήμερα το βράδυ, χωρίς ωστόσο να φτάσουν την ισραηλινή επικράτεια. Ο στρατός είπε πως ανταπέδωσε με βομβαρδισμούς του πυροβολικού προς τον Λίβανο. 
Πηγή των λιβανέζικων δυνάμεων ασφαλείας ανέφερε πως βλήματα του ισραηλινού πυροβολικού έπεσαν στην επικράτεια του Λιβάνου.

Λίγα λεπτά νωρίτερα είχε ανακοινωθεί πως σειρήνες της αεράμυνας που προειδοποιούν για εισερχόμενες ρουκέτες ήχησαν στο βόρειο Ισραήλ, κοντά στα σύνορα της χώρας με τον Λίβανο. Το ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 13 TV μετέδωσε πως ακούστηκαν εκρήξεις στην περιοχή.

Την ίδια στιγμή κορυφώνεται ο διπλωματικός πυρετός και από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού, από τον ΟΗΕ και τις ΗΠΑ μέχρι την Ευρώπη, τη Ρωσία, την Τουρκίατην Αίγυπτο, την Ιορδανίατα Αραβικά Εμιράτα και την Κίνα για προσπάθειες εκεχειρίας και παύση της βίας που κοστίζει ανθρώπινες ζωές.

Από τις 10 Μαΐου έχουν χάσει τη ζωή τους 200 Παλαιστίνιοι στη Λωρίδα της Γάζας και περισσότεροι από 1.300 τραυματίστηκαν. Μεταξύ των νεκρών είναι και τουλάχιστον 59 παιδιά. Την Κυριακή, 42 Παλαιστίνιοι, συμπεριλαμβανομένων τουλάχιστον οκτώ παιδιών και δύο γιατρών, σκοτώθηκαν, στον βαρύτερο ημερήσιο απολογισμό θυμάτων από την έναρξη των εχθροπραξιών πριν εβδομάδα, σύμφωνα με το τοπικό υπουργείο Υγείας.

Στο Ισραήλ σκοτώθηκαν 10 άνθρωποι, εκ των οποίων ένα παιδί και 294 τραυματίστηκαν από τις ρουκέτες που εκτοξεύονται από τη Λωρίδα της Γάζας.

 

 

 

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή