Πέρασε η πρόταση της Serie A για παράταση καταβολής των μισθών κατά ένα μήνα

Δευτέρα, 17 Μαΐου 2021 21:45
UPD:21:48
REUTERS/ALBERTO LINGRIA
A- A A+

Εγκρίθηκε από την ιταλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία το αίτημα της Serie A, για να μειώσει την προθεσμία πληρωμής των μισθών του Μαρτίου κατά ένα μήνα λόγω των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας Covid-19.

Μέλη του συμβουλίου της FIGC ψήφισαν ομόφωνα υπέρ της πρότασης αυτής τη Δευτέρα (17/05), μεταφέροντας την προθεσμία από τον Μάιο έως τον Ιούνιο για να βοηθήσουν τους συλλόγους που παλεύουν να ορθοποδήσουν, μετά τα εκατομμύρια ευρώ που έχουξν χάσει από τους αγώνες που έχουν διεξαχθεί πίσω από κλειστές πόρτες.

Πρόσφατα η πρωταθλήτρια Ίντερ έκανε μια ανεπιτυχή έκκληση στους παίκτες και το προσωπικό να παραιτηθούν από τους μισθούς δύο μηνών σε μια προσπάθεια εξισορρόπησης των οικονομικών.

Η ιδιοκτήτρια αρχή των «νερατζούρι», ο κινεζικός κολοσσός "Suning", αναζητεί έναν ισχυρό οικονομικό συνεργάτη για να εισπράξει νέα κεφάλαια που θα μπουν στο σύλλογο, με το διευθύνοντα σύμβουλο Τζουζέπε Μαρότα να δηλώνει:

«Το φαινόμενο COVID-19 έχει πλήξει μια επιχείρηση που ήταν ήδη δύσκολο να διατηρηθεί. Τώρα ο κύριος στόχος είναι η μείωση του κόστους, επομένως και των μισθών, που έχουν μεγάλο αντίκτυπο και, στη συνέχεια, πρέπει να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τους πόρους που έχουμε στη διάθεσή μας», πρόσθεσε.

Η FIGC ανέφερε επίσης ότι μια ομάδα εργασίας που θα περιλαμβάνει τη Serie A, τη Serie B, την τρίτη κατηγορία Lega Pro, την ένωση παικτών (AIC) και την ένωση προπονητών (AIAC) θα συσταθεί για να συζητήσει με σκοπό την ανεύρεση «επείγουσας λύσης».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις