Πόλο: Αυτοκράτορας ο Ολυμπιακός

Δευτέρα, 17 Μαΐου 2021 19:47
UPD:20:00
INTIME SPORTS/ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
A- A A+

Η ανδρική ομάδα πόλο του Ολυμπιακού αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας, κατακτώντας απόψε τον ένατο συνεχή τίτλο της, 25ο από καταβολής Α1 και συνολικά 34ο από την ίδρυση της κολυμβητικής ομοσπονδίας (τότε ΕΚΟΦ).

Οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν με 12-9 τη Βουλιαγμένης στο κολυμβητήριο «Πέτρος Καπαγέρωφ» του Πειραιά, στον τέταρτο τελικό των πλέι-οφ, και με 3-1 νίκες διατήρησαν για ακόμη μία χρονιά τα πρωτεία στην Ελλάδα.

Οι δύο φιναλίστ ξεκίνησαν πολύ επιθετικά, σχεδόν κάθε επίθεση γινόταν γκολ και οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν με 5-3 στο πρώτο οκτάλεπτο. 

Ο ΝΟΒ επέστρεψε στη συνέχεια, καθώς ο Μυλωνάκης μείωσε σε 4-5, ο Ολυμπιακός έχανε επιθέσεις με παίκτη περισσότερο και ο Μπάσιτς ισοφάρισε σε 5-5, στα 4:32 πριν το ημίχρονο.

Η πειραϊκή ομάδα προσπέρασε εκ νέου με πέναλτι του Γενηδουνιά, η Βουλιαγμένη ισοφάρισε με τον Τρούλο και τελικά το ημίχρονο τη βρήκε μπροστά στο σκορ (7-6) με απίθανο γκολ του Μπάσιτς.

Η αδυναμία του Ολυμπιακού να σκοράρει με παίκτη παραπάνω έφερε το προβάδισμα του ΝΟΒ στο +2 (8-6) με γκολ του Καλογερόπουλου, αλλά η άμεση απάντηση του Καπότση (8-7) σήμανε την αντεπίθεση της ομάδας του Θοδωρή Βλάχου.

Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε σε 8-8 με τον Μουρίκη και πριν από τη λήξη του τρίτου οκταλέπτου ξαναπήρε κεφάλι στο σκορ με τέρμα του Σκουμπάκη, για να γράψει ο Χρυσοσπάθης το 10-8 με μακρινό σουτ, στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου.

Ακολούθησαν άλλα δύο γκολ του Γενηδουνιά για το 12-8 και ο τελικός είχε κριθεί, αφού ως το τέλος η Βουλιαγμένη το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει με τον Καλογερόπουλο στο τελικό 12-9.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις