Ακόμη τέσσερα χρόνια στην Εθνική Ιταλίας ο Μαντσίνι

Δευτέρα, 17 Μαΐου 2021 18:08
UPD:18:12
REUTERS/STOYAN NENOV
A- A A+

Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι ανανέωσε τη συνεργασία του με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ιταλίας (FIGC) έως τον Ιούλιο του 2026.

Ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας της «σκουάντρα ατζούρα» ξεκίνησε στον ιταλικό πάγκο στις 14 Μαΐου 2018 με διετές συμβόλαιο, το οποίο στη συνέχεια ανανεώθηκε ως το 2022 και τώρα παρεατάθηκε ως το Μουντιάλ του 2026, σε Μεξικό-ΗΠΑ.

Η ανακοίνωση έγινε από τον πρόεδρο της FIGC, Γκαμπριέλε Γκραβίνα,  στο τέλος του σημερινού Δ.Σ. της ομοσπονδίας. Ο Μαντσίνι είχε αντικαταστήσει τον Λουίτζι Ντι Μπιάτζιο, που πήρε τη θέση του Τζαμπιέρο Βαντούρα, μετά την αποτυχία πρόκρισης στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018.

Η ανακοίνωση της ανανέωσης του προπονητή έγινε την ημέρα της τριακοστή επετείου του πρωταθλήματος που είχε κατακτήσει η Σαμπντόρια, με πρωταγωνιστές τον Ρομπέρτο Μαντσίνι και τον Τζανλούκα Βιάλι.

«Είναι μια όμορφη στιγμή, θα υπάρξουν πολλές εκδηλώσεις. Δεν είναι απλό να νικάς, αλλά κάνουμε ένα έργο που αποφέρει καρπούς, έχουμε πολλούς νέους στους οποίους ποντάρουμε», σχολίασε ο Μαντσίνι.

«Ελπίδα μας είναι πως αυτό το έργο μπορεί να αποδώσει πολύ γρήγορα, ακόμα κι αν μερικές φορές πρέπει να περιμένουμε λίγο περισσότερο. Έχουμε συγκεντρώσει μια υπέροχη ομάδα, αλλά για να κερδίσεις χρειάζεται επίσης λίγη τύχη. Θέλουμε μια καλή πορεία στο Euro και να θέσουμε τα θεμέλια για το Παγκόσμιο Κύπελλο».

Από την πλευρά του, ο Γκραβίνα υπογράμμισε: «Είναι μια επένδυση της ομοσπονδίας για το μέλλον, την οφείλαμε στους οπαδούς. Είμαι πολύ χαρούμενος, γιατί, όπως γνωρίζει ο Ρομπέρτο, στόχος της ομοσπονδίας ήταν να συνεχίσει τη δουλειά και να της δώσει συνέχεια για το μέλλον».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις