Νέα αναβολή στην «ταξιδιωτική φούσκα» μεταξύ Χονγκ Κονγκ και Σιγκαπούρης

Δευτέρα, 17 Μαΐου 2021 17:01
UPD:17:04
A- A A+

Η Σιγκαπούρη και το Χονγκ Κονγκ για άλλη μια φορά ανέβαλαν την ημερομηνία έναρξης της πολυαναμενόμενης συμφωνίας αεροπορικών ταξιδιών, όπως ανακοίνωσαν οι δύο πόλεις τη Δευτέρα.

Η ταξιδιωτική φούσκα, που θα επέτρεπε στους ταξιδιώτες να παραλείψουν την καραντίνα, είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 26 Μαΐου. Το πρόγραμμα αντιμετώπισε πολλούς κύκλους καθυστερήσεων από την αρχική του ημερομηνία έναρξης τον Νοέμβριο του 2020.

Το υπουργείο μεταφορών της Σιγκαπούρης δήλωσε ότι «ενόψει της πρόσφατης αύξησης των κρουσμάτων, η Σιγκαπούρη δεν μπορεί να πληροί τα κριτήρια για να ξεκινήσει» η ταξιδιωτική φούσκα.

Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ δήλωσε ότι περαιτέρω ενημερώσεις θα ανακοινωθούν στις 13 Ιουνίου ή πριν.

Η Σιγκαπούρη και το Χονγκ Κονγκ είχαν προηγουμένως συμφωνήσει ότι η έναρξη της συμφωνίας θα ανασταλεί εάν ο αριθμός των τοπικών κρουσμάτων Covid μη συνδεδεμένων με τοπικό κρούσμα και στις δύο πόλεις υπερβαίνει τις πέντε σε επίπεδο επτά ημερών.

Οι λοιμώξεις Covid-19 στη Σιγκαπούρη έχουν αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες. Σε προκαταρκτική ενημέρωση τη Δευτέρα, το υπουργείο Υγείας της Σιγκαπούρης δήλωσε ότι επιβεβαίωσε 21 επιπλέον τοπικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις, εκ των οποίων οι 11 δεν συνδέονταν με προηγούμενες περιπτώσεις.

Αυτό σημαίνει ότι οι σωρευτικές περιπτώσεις Covid της Σιγκαπούρης σε περισσότερους από 61.600 και 31 θανάτους, έδειξαν στοιχεία από το υπουργείο Υγείας.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το CNBC

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή