Ζιντάν ο εκλεκτός του Ανιέλι για τον πάγκο της Γιουβέντους

Δευτέρα, 17 Μαΐου 2021 10:46
UPD:10:48
REUTERS/Juan Medina
A- A A+

Η τελευταία εβδομάδα ξεκίνησε για τον Αντρέα Πίρλο, το μέλλον του οποίου στον πάγκο της Γιουβέντους παίζεται σε επτά ημέρες (Champions League, Coppa Italia), ενώ οι πιθανοί διάδοχοι άρχισαν να φαίνονται ήδη στον ορίζοντα.

Αυτές θα είναι πολύ έντονες μέρες για τον προπονητή, ο οποίος ετοιμάζεται να βιώσει τα τελευταία 180 λεπτά στον πάγκο της Γιουβέντους. Ωστόσο, υπάρχει μια ουσιαστική κι απροσδόκητη ευκαιρία: οι πιθανότητες σωτηρίας της σεζόν, με την τέταρτη θέση, αυξήθηκαν δραματικά με το δώρο της Κάλιαρι, η οποία σταμάτησε τη Μίλαν.

Η «Γιούβε» θα πρέπει να νικήσει στην Μπολόνια και να ελπίζει ότι οι «ροσονέρι» δεν θα περάσουν από το Μπέργκαμο ή η Νάπολι από τη Βερόνα. Ο Πίρλο και η Γιουβέντους, επομένως, είναι πιο ζωντανοί από ποτέ, σε ένα απίστευτα επανασχεδιασμένο σενάριο που επαναφέρει τα πάντα στο παιχνίδι, για τις επτά σημαντικότερες μέρες της σεζόν και, ίσως, ολόκληρης της τελευταίας δεκαετίας.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το Κύπελλο Ιταλίας και η τέταρτη θέση είναι μάλλον απίθανο να αλλάξουν το μέλλον του Πίρλο. Ποιος θα είναι λοιπόν ο αντικαταστάτης του; Πολλά εξαρτώνται από το φινάλε της σεζόν. Η έξοδος στο Champions League και η ενεργός συμμετοχή στη μεταγραφική αγορά είναι διαφορετική από τη λήψη του τιμονιού μιας ομάδας στο Europa League, που αναγκάζεται να μειώσει το μέγεθος και να ξαναχτίσει.

Και το επίπεδο του προπονητή θα μπορούσε επίσης να είναι διαφορετικό. Το όνειρο ανταποκρίνεται στο όνομα του Ζινεντίν Ζιντάν, που φαίνεται να προτίθεται να φύγει από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο «Ζιζού» είναι ο μπαλαντέρ που θα ήθελε να ξοδέψει ο Αντρέα Ανιέλι  για να ξαναχτίσει την «Κυρία» και ο οποίος ίσως να μπορούσε να κρατήσει τον Ρονάλντο.

Ήδη το 2019, ο Γάλλος πλησίασε την επιστροφή στο Τορίνο ως προπονητής. Τώρα επέστρεψε μεταξύ των προτιμήσεων, αλλά η προοπτική θα μπορούσε να αντιμετωπίσει κάποια εμπόδια. Πρώτα απ΄ όλα, ο Φλορεντίνο Πέρεθ θα κάνει τα αδύνατα-δυνατά να τον κρατήσει στη Ρεάλ: ο πρόεδρος θα του μιλήσει μόλις τελειώσει το πρωτάθλημα και ξέρει πώς να χρησιμοποιεί πολύ πειστικούς τόνους.

Σε περίπτωση αποχαιρετισμού, η Ρεάλ φαίνεται να καταλήγει σε εσωτερική λύση: τον Ραούλ, θρύλο των «μερένγκες» και τώρα προπονητής της Καστίγια. Ο Πέρεθ, ωστόσο, είχε πάθος για μερικά χρόνια: ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, ο οποίος έχει πολλές πιθανότητες και ήδη μια πρόταση στην Ιταλία, είναι ο «εκλεκτός», σύμφωνα με τον ισπανικό Τύπο.

Ύστερα, θα δεχόταν ο Ζιντάν μια Γιουβέντους στο Europa League; Και όχι μόνο αυτό, καθώς υπάρχει η προοπτική της γαλλικής Εθνικής ομάδας μετά τον Ντιντιέ Ντεσάμπ (αμέσως μετά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ή μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022), συν την υπόθεση ότι ο «Ζιζού» σκοπεύει να μην εργαστεί για ένα χρόνο.

Εν πάση περιπτώσει, οι εναλλακτικές λύσεις υπάρχουν και οδηγούν, πρώτα απ΄ όλα, στον Σίνισα Μιχάιλοβιτς, που είχε βρεθεί κοντά στους «μπιανκονέρι» πριν από το τραυματικό αντίο του Αντόνιο Κόντε και την άφιξη του Αλέγκρι. Μάλιστα, με τον Σέρβο υπήρχε ήδη επαφή με τον Σέρβο τις τελευταίες εβδομάδες.

Και υπάρχει και ο Σιμόνε Ιντσάγκι, επίσης μια παλιά επιλογή, σε περίπτωση που δεν ανανεώσει με τη Λάτσιο.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις