Τρίτος ο Άρης, 4η η ΑΕΚ, ερυθρόλευκο «πάρτι» στην Λεωφόρο

Κυριακή, 16 Μαΐου 2021 21:24
UPD:21:29
INTIME SPORTS/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ
A- A A+

Το μοναδικό ερωτηματικό που υπήρχε στην τελευταία αγωνιστική των play off (10η) αφορούσε την ομάδα που θα τερμάτιζε στην 3η θέση, μιας και οι υπόλοιπες ήταν ήδη γνωστές.

Το 0-0 στο Ολυμπιακό Στάδιο ανάμεσα στην ΑΕΚ και στον Άρη ξεκαθάρισε τα πράγματα, με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να κατακτά την 3η θέση και την Ένωση την 4η, παρότι η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ είχε την ευκαιρία να προσπεράσει τον αποψινό της αντίπαλο, αλλά μόνο με «τρίποντο».

Κατά τ΄ άλλα, ο πρωταθλητής Ολυμπιακός, έξι ημέρες πριν από τον τελικό Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ έκανε «πάρτι» στο «Απόστολος Νικολαΐδης» απέναντι στον αποδεκατισμένο Παναθηναϊκό (4-1), ενώ στην Τούμπα, ο «Δικέφαλος του Βορρά» ηττήθηκε από τον «αδιάφορο» Αστέρα Τρίπολης με 1-0 (το γκολ των Αρκάδων με πέναλτι ο Γκόμεζ στο 28΄),  έχοντας προφανώς το μυαλό του στον μεγάλο αγώνα του ερχόμενου Σαββάτου με τον Ολυμπιακό, που θα κρίνει ποια ομάδα θα στεφθεί Κυπελλούχος Ελλάδας για τη σεζόν 2020/2021.

Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν για το γόητρό τους στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας απέναντι στον ελιπέστατο Παναθηναϊκό. Προηγήθηκαν στα πρώτα 15 λεπτά με 2-0, χάρις σε δύο γκολ του Μασούρα, στη συνέχεια πέτυχαν και τρίτο με τον Χασάν, που δεν μέτρησε, καθώς ο διαιτητής με την βοήθεια του VAR «γύρισε πίσω» την φάση και υπέδειξε πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού (ανατροπή του Ιωαννίδη από τον Σα).

Ο Πορτογάλος, όμως, διόρθωσε το λάθος του κι απέκρουσε το πέναλτι του Βιγιαφάνιες, στερώντας από το «τριφύλλι» την ευκαιρία να ξαναμπεί στο ματς.

Ο Ελ Αραμπί πέτυχε το 3-0 από ασίστ του Μασούρα πριν το φινάλε του πρώτου μέρους, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του.

Με το ξεκίνημα το β΄ μέρους ο Μαουρίσιο μείωσε για τον Παναθηναϊκό (53΄), αλλά και πάλι ο Ελ Αραμπί «τιμώρησε» την «πράσινη» άμυνα στο 73΄, «γράφοντας» το 4-1.

Οι «πράσινοι» τελείωσαν το ματς με 10 παίκτες, λόγω της αποβολής του Λούκα Βιγιαφάνιες με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Η βαθμολογία μετά την 10η (τελευταία) αγωνιστική των play off

Ολυμπιακός    90
ΠΑΟΚ             64
Άρης               61
ΑΕΚ                60
Παναθηναϊκός 53
Αστέρας Τρ.    51

                            

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις