Ο Άλισον σκόραρε στο 95΄ και κράτησε «ζωντανή» την Λίβερπουλ (2-1 την Γουέστ Μπρομ) για το Champions League

Κυριακή, 16 Μαΐου 2021 20:32
UPD:20:36
Pool via REUTERS/LAURENCE GRIFFITHS
A- A A+

Για 95 λεπτά η Λίβερπουλ «κλωτσούσε» την μεγάλη ευκαιρία να μείνει γερά στο παιχνίδι της εξόδου στο Champions League της επόμενης σεζόν, με το 1-1 απέναντι στην Γουέστ Μπρομ, η οποία έχει υποβιβαστεί.

Στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, όλη η ομάδα του Κλοπ είχε «μετακομίσει» στην περιοχή των γηπεδούχων για την τελευταία φάση του αγώνα. Ανάμεσα στους «κόκκινους» και ο γκολκίπερ Άλισον, ο οποίος κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά, μετά από το κόρνερ του Αλεξάντερ Αρνολντ και να χαρίσει στην ομάδα του το «χρυσό» τρίποντο με 2-1, φέροντάς την  φέρει μία ανάσα από την 4η της κατάταξης Τσέλσι (64 έναντι 63 βαθμούς).

Απέναντι στην ομάδα που δεν είχε να νικήσει ούτε στο «Άνφιλντ», οι «κόκκινοι» λυτρώθηκαν στο 95΄ από τον Βραζιλιάνο πορτιέρε και, πλέον, με βάση το πρόγραμμα των διεκδικητών των δύο «εισιτηρίων» που έχουν απομείνει για το Champions League (3η και 4η θέση) στις δύο τελευταίες αγωνιστικές, κι εφόσον κάνουν το 2Χ2, μπορούν να αισιοδοξούν βάσιμα ότι θα «κουνήσουν σεντόνι» και τη σεζόν 2021/2022.

Η Λίβερπουλ βρέθηκε πίσω στο σκορ από το γκολ του Ρόμπσον-Κανού στο 15΄, αλλά «απάντησε» γρήγορα με τον Σαλάχ (39΄) κι όλα έδειχναν να είναι με το μέρος της. Οι παίκτες της, όμως, δεν μπορούσαν να βρουν το γκολ της νίκης κι έτσι το ματς εξελίχθηκε σε μεγάλο θρίλερ, με τον Άλισον να δίνει τη λύση στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων και να στέλνει τους συμπαίκτες του και τον πάγκο στον.. έβδομο ουρανό.

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις