Rome Masters: Ο Τζόκοβιτς πήρε το «θρίλερ» με Τσιτσιπά, που έχασε πολλές ευκαιρίες για να νικήσει

Σάββατο, 15 Μαΐου 2021 14:21
UPD:14:29
REUTERS/GUGLIELMO MANGIAPANE
A- A A+

Μετά από ένα συγκλονιστικό προημιτελικό, ο οποίος ξεκίνησε χθες, αλλά ολοκληρώθηκε σήμερα μετά τη διακοπή του λόγω βροχής, ο Νόβακ Τζόκοβιτς επικράτησε με 2-1 σετ του Στέφανου Τσιτσιπά (6-4, 7-5, 7-5) και προκρίθηκε πανηγυρικά στους ημιτελικούς του Rome Masters.

Ο Έλληνας πρωταθλητής ήταν εξαιρετικός κι έχασε πάρα πολλές ευκαιρίες να «καθαρίσει» το ματς. Ενώ έκανε break, όμως, στα σερβίς του αντιπάλου, ο σπουδαίος Τζόκοβιτς απαντούσε την κατάλληλη στιγμή και με περισσότερη εμπειρία και ψυχραιμία στα κρίσιμα σημεία του αγώνα έφτασε τελικά στην ανατροπή και στη νίκη.

Για 12η φορά στην καριέρα του θα βρεθεί σε ημιτελικό στην Ρώμη ο «Νολε», που χρειάστηκε να φτάσει σε υψηλά επίπεδα απόδοσης (μέχρι και την ρακέρα του έσπασε σε break του Τσιτσιπά), προκειμένου να λυγίσει τον συγκλονιστικό Τσιτσιπά.

Το νο1 της παγκόσμιας κατάταξης κατάφερε να αντιδράσει εξαιρετικά εκεί ακριβώς που έπρεπε, τόσο στο δεύτερο όσο και στο τρίτο σετ που βρέθηκε με την «πλάτη στον τοίχο»! 

Αναμφίβολα το σερβίς-γκέιμ του Σέρβου που τον διατήρησε στο παιχνίδι ήταν αυτό του πέμπτου game, όπου χρειάστηκε να σβήσει τέσσερις φορές τα break point του Έλληνα πρωταθλητή για να μείνει στο ματς, να ισοφαρίσει σε 5-5 και να πάρει τα δύο επόμενα.

Ο Τσιτσιπάς από την άλλη, έφτασε πολλές φορές στην πηγή αλλά δεν ήπιε νερό. Σήμερα έχασε δικούς του πόντους, κυρίως στο παιχνίδι των γραμμών, είχε την ευκαιρία να πάρει πίσω το χαμένο του σερβίς στο 9ο game του δεύτερου σετ, έχοντας διπλό break point (15-40) και πλεονέκτημα στη συνέχεια, όμως ο Τζόκοβιτς κατάφερε να φέρει τα πάνω κάτω.

Ηττήθηκε στις λεπτομέρειες γι άλλη μια φορά από τον κάτοχο 18 gramd slam, αλλά είναι φανερό πως δεν απέχει μακριά ο καιρός που τέτοια ματς δεν πρόκειται να τα χάνει...

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις