Ολυμπιακοί Αγώνες: «Θα ήταν μία αποστολή αυτοκτονίας...»

Σάββατο, 15 Μαΐου 2021 09:16
UPD:09:22
REUTERS/Issei Kato
A- A A+

Μία ακόμη... αντίθετη φωνή προς τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο ήρθε να προστεθεί στις πάρα πολλές του τελευταίου διαστήματος, που ζητούν την ακύρωση του κορυφαίου αθλητικού γεγονότος του πλανήτη, εξαιτίας της έξαρσης των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ιαπωνία.

Ο διευθύνων σύμβουλος του «κολοσού» ηλεκτρονικού εμπορίου «Rakuten», Χκιρόσι Μικιτάνι, σε συνέντευξή του στο CNN χαρακτήρισε ως «αποστολή αυτοκτονίας» το ενδεχόμενο διεξαγωγής των Αγώνων, με την πανδημία του Covid-19 να μαίνεται σε όλο τον κόσμο.

«Είναι πάρα πολύ επικίνδυνο να διοργανώσουμε την κορυφαία αυτή εκδήλωση», τόνισε μεταξύ άλλων ο CEO της «Rakuten» στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο και πρόσθεσε: «Ο κίνδυνος είναι πολύ μεγάλος. Είμαι εναντίον της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, εφέτος. Θα είναι αποστολή αυτοκτονίας».

Χθες (14/05) η κυβέρνηση της χώρας επέκτεινε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε άλλες τρεις περιφέρειες, με όλο και περισσότερες περιοχές να «χτυπιούνται» από το τέταρτο κύμα, το οποίο ασκεί πίεση στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης, με τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό να προειδοποιούν για τις ελλείψεις υλικού που υπάρχουν και την εξάντληση του προσωπικού.

Οι Αγώνες είναι προγραμματισμένοι να ξεκινήσουν στις 23 Ιουλίου, ωστόσο, η κοινή γνώμη παραμένει διχασμένη, με τους περισσότερους Ιάπωνες να υποστηρίζουν ότι θα πρέπει είτε ν΄ αναβληθούν ξανά, είτε να ακυρωθούν.

Ήδη, από χθες έχει κατατεθεί στην κυβερνήτη του Τόκιο, Γιουρίκο Κόϊκε, το αίτημα ακύρωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, που προήλθε από μία διαδικτυαική ψηφοφορία η οποία συγκέντρωσε περισσότερες από 352.000 υπογραφές.

Ο Μικιτάνι, ο οποίος επέκρινε τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση χειρίστηκε την πανδημία και την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων εφέτος, τόνισε ότι δεν είναι αργά για να ακυρωθεί η γιορτή του αθλητισμού, υποστηρίζοντας χαρακτηριστικά πως «όλα είναι δυνατά».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις