Ελεύθερο Σαββατοκύριακο σε νησιά και εξοχικά

Με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα, «άνοιξε πανιά» και ο τουρισμός
Σάββατο, 15 Μαΐου 2021 08:55
UPD:08:58
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Με την έναρξη των ελεύθερων μετακινήσεων σε όλη τη χώρα, πολλοί κάτοικοι των μεγάλων αστικών κέντρων επιλέγουν  την έξοδο προς την περιφέρεια. Χαρακτηριστικό είναι ότι μόνο χθες, περίπου 40.000 αυτοκίνητα είχαν περάσει από τα διόδια των εθνικών οδών, ενώ σημαντική είναι η κίνηση και στα λιμάνια.

Την ίδια ώρα, με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα για τους ταξιδιώτες που φθάνουν στη χώρα μας, άνοιξε «πανιά» ο τουρισμός, και ήδη οι πρώτοι επισκέπτες καταφθάνουν στα  νησιά και άλλους προορισμούς.

Οι επιστήμονες πάντως προειδοποιούν για την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών κανόνων και των ατομικών μέτρων προστασίας, τουλάχιστον έως ότου εμβολιαστεί ο μισός πληθυσμός, επισημαίνοντας τη σημαντική αύξηση των κρουσμάτων σε Αιτωλοακαρνανία, Κέρκυρα, Ικαρία, Πάτμο, Κάρπαθο, Νάξο, Σκιάθο και Ορεστιάδα, συνεπεία των ημερών του Πάσχα. Σημειώνεται ότι χθες ανακοινώθηκαν 2.188 νέα κρούσματα κορονοϊού, 677 διασωληνωμένοι και 56 θάνατοι.

Εκατοντάδες ήταν εκείνοι που αναχώρησαν την Παρασκευή από τα λιμάνια, με το αρνητικό self test να είναι το πρώτο εισιτήριο για τα νησιά.

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 29 δρομολόγια από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο. Μποτιλιάρισμα σημειώθηκε τόσο στα λιμάνια, όσο και στις εθνικές οδούς. Η πληρότητα στα πλοία με καμπίνες αυξήθηκε στο 85% και στο 80% χωρίς καμπίνες.

«Οι έλεγχοι του λιμενικού σώματος θα είναι εντός και εκτός πλοίων για να έχουμε ένα καλό αλλά και ασφαλές ταξίδι» δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης.

Με ανάρτησή του στο Facebook ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμετέδωσε το μήνυμα της Ένωσης Ασθενών Ελλάδος για την σημασία του εμβολιασμού: «Με την ολοκλήρωση του εμβολιασμού και την ανοσία της κοινότητας, οι χρόνιοι ασθενείς θα μπορέσουμε και πάλι να σμίξουμε με τους αγαπημένους μας. Αυτή είναι η ελευθερία μας».

Πρεμιέρα και για τα μουσεία της χώρας που άνοιξαν μετά από περίπου 5,5 μήνες, τηρώντας όμως τα προβλεπόμενα μέτρα και κρατώντας αποστάσεις.

«Κάνουμε ένα βήμα προς την κανονικότητα, με την βελτίωση της ψυχολογίας του καταναλωτή θα πάμε καλύτερα», αναφέρει από την πλευρά του ο Μάκης Σαββίδης, αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών.

Με την απαγόρευση κυκλοφορίας να ξεκινά μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, τα καταστήματα εστίασης θα κλείνουν στις 12:15. 

Δωρεάν rapid test πραγματοποίησαν δεκάδες πολίτες στο Μετρό του Συντάγματος πριν ξεκινήσουν τις αγορές τους ή τη βόλτα τους στο κέντρο της Αθήνας.

Οι ταξιδιώτες φτάνουν στη χώρα μας με αρνητικό μοριακό τεστ των τελευταίων 72 ωρών ή πιστοποιητικό εμβολιασμού με βεβαίωση ότι ο εμβολιασμός τους ολοκληρώθηκε τουλάχιστον 14 ημέρες πριν την άφιξη στην Ελλάδα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή