Με «περίπατο» στους ημιτελικούς ο Παναθηναϊκός

Παρασκευή, 14 Μαΐου 2021 18:37
UPD:23:21
INTIME SPORTS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
A- A A+

Ο Παναθηναϊκός, μετά το Λαύριο, έγινε η δεύτερη ομάδα που εξασφάλισε το «εισιτήριο» για τους ημιτελικούς της Basket League.

Οι «πράσινοι» νίκησαν για δεύτερη φορά μέσα σε 48 ώρες τον Ιωνικό, αυτή την φορά εκτός έδρας, με 90-61, έκαναν το 2-0 στη σειρά και προκρίθηκαν στην επόμενη φάση, όπου θ΄ αντιμετωπίσουν το νικητή του τρίτου αγώνα, ΑΕΚ-ΠΑΟΚ (16/05).

Η ομάδα του Όντεντ Κάτας δεν απειλήθηκε σε καμία στιγμή του αγώνα από τον αντίπαλό της, έπαιξε με σοβαρότητα από την αρχή έως το τέλος και χωρίς να υποτιμήσει καθόλου τους Νικαιώτες έφτασε άνετα στη δεύτερη νίκη που της έδωσε την πρόκριση για την τετράδα των play off.

Η ευχάριστη είδηση για το «τριφύλλι» ήταν η επιστροφή του Τι Τζέι Μπρέι μετά το κάταγμα στο χέρι του, με τον Αμερικανό σούτινγκ γκαρντ να δείχνει πανέτοιμος για να βοηθήσει στη συνέχεια.

Από την άλλη μεριά ο Ιωνικός δεν μπόρεσε να απειλήσει σε κανένα από τα δύο ματς τον Παναθηναϊκό, ωστόσο, το γεγονός και μόνο ότι μπήκε στα play off συνιστά μεγάλη επιτυχία στην πρώτη του σεζόν στα «σαλόνια» του επαγγελματικού μπάσκετ.

Στην επανεμφάνισή του ο Τι Τζέι Μπρέι είχε 10 πόντους, 2 ριμπάουντ και 3 ασίστ σε 15:31. Πρώτος σκόρερ ήταν ο Ντίνος Μήτογλου με 15 πόντους, ενώ ακολούθησαν ο Γιώργος Παπαγιάννης με 14 και ο Σέλβιν Μακ με 11.

Από τους Νικαιώτες που είχαν 2/20 τρίποντα ξεχώρισαν οι Τζέρεμι Χόλογουελ (14 πόντοι, 4 ριμπάουντ), Σαΐντ Πριτζέτ (13 πόντοι, 3 ασίστ) και Νίκος Χουγκάζ (14 πόντοι, 6 ριμπάουντ).

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις