Μέτρα: 89.000 έλεγχοι και 458 παραβάσεις την Πέμπτη

Παρασκευή, 14 Μαΐου 2021 17:08
UPD:17:33
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ, Λιμενικό Σώμα, ΕΑΔ, ΔΙ.Μ.Ε.Α.,Σ.ΕΠ.Ε, Περιφέρειες και Δημοτική Αστυνομία) διενήργησαν την Πέμπτη 13 Μαΐου συνολικά 88.874 ελέγχους και κατέγραψαν 458 περιπτώσεις παράβασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.

Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 138.650€  και κύρωση αναστολής λειτουργίας  (15) ημερών σε  μία  (1) επιχείρηση.

Η Ελληνική Αστυνομία επιφορτίστηκε με τον κύριο όγκο των ελέγχων (70.597).

Οι κυριότερες παραβάσεις αφορούσαν μη χρήση μάσκας και μη τήρηση αποστάσεων, μη επίδειξη βεβαίωσης μετακίνησης, μη τήρηση  της αναστολής λειτουργίας/ειδικών κανόνων λειτουργίας του κλάδου, καθώς και διοργάνωση και συμμετοχή σε ιδιωτικές συναθροίσεις.

Χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

  1. Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε δύο (2) συλλήψεις  για παραβιάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων και τη διοργάνωση ιδιωτικών συναθροίσεων σε οικίες.
  2. Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 3.000€ και δεκαπέντε (15) ημέρες αναστολή λειτουργίας σε ένα (1) κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για υπέρβαση ωραρίου στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.
  3. Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 1.000€ σε ένα (1) αναψυκτήριο διότι  κατελήφθη να λειτουργεί το εν λόγω κατάστημα πέραν του οριζόμενου ωραρίου λειτουργίας και να εξυπηρετεί έξωθεν του καταστήματος πελάτες, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
  4. Το Λιμενικό επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 3.000€ σε φυσικά πρόσωπα για μη χρήση μάσκας και μη νόμιμη μετακίνηση, σε ολόκληρη την Επικράτεια.
  5. Η ΔΙ.Μ.Ε.Α. επέβαλε πρόστιμο ύψους 300€ σε ένα (1) κατάστημα για μη ανάρτηση με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού καταναλωτών που επιτρέπονται εντός του καταστήματος, στην Περιφέρεια Αττικής.
  6. Η ΔΙ.Μ.Ε.Α. επέβαλε πρόστιμο ύψους 1.000€ σε ένα (1) κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για μη τήρηση της απαγόρευσης αναπαραγωγής μουσικής, στην Περιφέρεια Αττικής.
  7. Η ΔΙ.Μ.Ε.Α. επέβαλε πρόστιμο ύψους 300€ σε ένα (1) κατάστημα για μη ανάρτηση με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού καταναλωτών που επιτρέπονται εντός του καταστήματος, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
  8. Τα κλιμάκια της ΕΑΔ διενήργησαν ελέγχους σε 66  αντικείμενα και σε 303  φυσικά πρόσωπα, σε ολόκληρη την Επικράτεια.

Το 1520 δέχτηκε συνολικά 616 κλήσεις, που αφορούσαν σε ερωτήματα σχετικά με τα μέτρα και καταγγελίες για μη τήρηση των μέτρων, οι οποίες διαβιβάστηκαν στις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή