Παναθηναϊκός: Συμφωνία σχεδόν σε όλα τα επίπεδα με Αλεξανδρόπουλο

Παρασκευή, 14 Μαΐου 2021 11:51
UPD:11:55
INTIME SPORTS/ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ BIRNTAC
A- A A+

Μία ανάσα από την οριστική συμφωνία με τον Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο απέχει ο Παναθηναϊκός και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις το μόνο που απομένει για να «σφραγιστεί» το deal παραμονής του νεαρού μέσου έως το καλοκαίρι του 2024 είναι να μπουν οι υπογραφές.

Εντός της ημέρας αναμένεται να επιστρέψει από τις ΗΠΑ ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Γιάννης Αλαφούζος, έτσι ώστε να μπουν στην τελική ευθεία όλα τα ανοιχτά μέτωπα που υπάρχουν στο «τριφύλλι».

Εκτός από αυτό του προπονητή, μία ακόμη υπόθεση που «καίει» το «τριφύλλι» είναι η επέκταση του συμβολαίου του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου.  

Οι διαπραγματεύσεις με την πλευρά του παίκτη έχουν προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό. Τον τελευταίο μήνα υπήρξαν διαδοχικά ραντεβού με τον εκπρόσωπό του, στη διάρκεια των οποίων υπήρξαν προτάσεις... επί αντιπροτάσεων και, πλέον, η υπόθεση έχει μπει στην τελική της ευθεία.

Με βάση το ρεπορτάζ οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει σε όλους τους τομεία. Στη χρονική διάρκεια του συμβολαίου (νέο τριετές με ημερομηνία έναρξης την 1η Ιουλίου 2021 και ολοκλήρωσης τις 30 Ιουνίου 2024). Αρχικά είχε τεθεί απ’ την πλευρά του ποδοσφαιριστή η προοπτική επέκτασης έως το 2023, μετά το πρώτο ραντεβού υπήρξε "ευθυγράμμιση" απόψεων πάνω στην τριετή συνεργασία.

Συμφωνία υπάρχει και στο οικονομικό κομμάτι. Η τελική πρόταση του Παναθηναϊκού αφορά κλιμακωτά αυξανόμενες -ανά έτος- αποδοχές, που θα φτάσουν σε "καθαρό" ποσό λίγο πάνω απ’ τις 450.000 ευρώ στην τριετία. Από εκεί και πέρα, θα συμπεριληφθούν και σημαντικά μπόνους συμμετοχών, στόχων και κάποια άλλα πιο μικρά πριμ.

Το μοναδικό σημείο στο οποίο υπάρχει απόσταση ακόμη, είναι το ύψος της ρήτρας αποδέσμευσης του παίκτη (buy out). Ο Παναθηναϊκός εδώ κι αρκετά χρόνια έχει σταματήσει να βάζει ρήτρες στους ποδοσφαιριστές του.

Με εξαίρεση, ίσως, την περίπτωση του Χατζηγιοβάνη, όπου συμφωνήθηκε προφορικά το φθινόπωρο του 2019να έχει τη δυνατότητα να πάρει μεταγραφή, εάν κατά τη διάρκεια του συμβολαίου που υπέγραψε εκείνες τις ημέρες (κι ολοκληρώνεται το 2022) έρθει μία πρόταση απ’ το εξωτερικό που θα προσεγγίζει το 1.8 εκατ. ευρώ.

Η πλευρά του Αλεξανδρόπουλου έχει ζητήσει να μπει ρήτρα, μέχρι 1.5 εκατ. ευρώ. Ποσό με το οποίο δεν συμφωνεί σε καμία περίπτωση ο Παναθηναϊκός, θεωρώντας πως είναι υπερβολικά χαμηλή, για το πιο σημαντικό ποδοσφαιρικό πρότζεκτ που έχει αυτή τη στιγμή στο δυναμικό του ο σύλλογος.

Οι "πράσινοι" θα ήθελαν να μπει τουλάχιστον υπερδιπλάσιο "buy-out" (κοντά στα 3 με 3,5 εκατ. ευρώ) και πάνω εκεί έχει επικεντρωθεί πλέον η διαπραγμάτευση των δύο πλευρών, όπου αναζητούνται εναλλακτικές για να γεφυρωθεί η απόσταση.

Κάτι που δεν φαίνεται να μπει εμπόδιο στην ολοκλήρωση του deal. Ίσως να δοθεί η λύση με μία "κυλιόμενη" ρήτρα, που θα αυξάνεται κατά τη διάρκεια του έτους, ανάλογα με τον αριθμό των συμμετοχών του νεαρού μέσου κάθε χρονιά.

Το σημαντικό είναι πως υπάρχει ξεκάθαρη διάθεση κι απ’ τις δύο πλευρές να τα βρουν και να συνεχίσουν την κοινή πορεία τους. Ο Αλεξανδρόπουλος δεν έχει κάτι άλλο στο μυαλό του αυτή τη στιγμή πέρα απ’ τον Παναθηναϊκό και το έχει ξεκαθαρίσει σε όλες τις συζητήσεις που έχουν γίνει, ενώ και οι "πράσινοι" θέλουν να τον κρατήσουν στο δυναμικό τους, επιβραβεύοντάς τον με ένα καλύτερο συμβόλαιο κι επενδύοντας πάνω του ακόμη περισσότερο την επόμενη τριετία.

Η πρόθεση που υπάρχει είναι εντός της επόμενης εβδομάδαςνα γίνει η τελική επαφή ανάμεσα στις δύο πλευρές και να οριστικοποιηθεί το deal, με τον παίκτης να υπογράφει νέο τριετές συμβόλαιο με το «τριφύλλι».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις