Πορτογαλία: Χωρίς κόσμο ο τελικός Κυπέλλου

Παρασκευή, 14 Μαΐου 2021 09:21
UPD:09:23
Action Images via Reuters/PETER CZIBORRA
A- A A+

Χωρίς την παρουσία οπαδών της Μπενφίκα και της Μπράγκα θα διεξαχθεί ο εφετινός τελικό Κυπέλλου Πορτογαλίας, παρότι λίγα 24ωρα νωρίτερα είναι προγραμματισμένος στην ίδια χώρα, με κόσμο στις εξέδρες, ο μεγάλος τελικός του Champions League (σ.σ. στο Ντραγκάο της Πόρτο).

Μετά από συμφωνία ανάμεσα στην UEFA και στους ανθρώπους της πορτογαλικής ομοσπονδίας ο καταληκτικός αγώνας της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλλογικής διοργάνωσης (29/05), ανάμεσα στην Μάντσεστερ Σίτι και στην Τσέλσι, θα τελεστεί με την παρουσία φιλάθλων των δύο φιναλίστ που θα καλύψουν τουλάχιστον το 25% της χωρητικότητας του «Ντραγκάο».

Το γήπεδο της Πόρτο μπορεί να φιλοξενήσει 50.000 θεατές, οπότε με βάση τη συμφωνία που επιτεύχθηκε κάθε φιναλίστ θα μπορεί να έχει στο πλευρό του 6.000 φιλάθλους, ενώ θα δοθούν και οι σχετικές προσκλήσεις στα μέλη της UEFA, στους χορηγούς και στα συνεργεία που θα καλύψουν τον τελικό. 

Έξι ημέρες νωρίτερα από τον τελικό του Champions League, δηλαδή στις 23 Μαΐου, είναι προγραμματισμένος ο τελικός του Κυπέλλου Πορτογαλίας, ανάμεσα στην Μπενφίκα και στην Μπράγκα.

Παρά το αίτημα των δύο φιναλίστ για να έχουν μαζί τους έναν αριθμό φιλάθλων, δεν έγινε αποδεκτό από την ομοσπονδία. Η κυβέρνηση της χώρας, μάλιστα, έχει δώσει το «πράσινο φως» για την παρουσία φιλάθλων στην τελευταία αγωνιστική της Primeira Liga, ωστόσο, ούτε αυτό έπεισε τους υπεύθυνους της ομοσπονδίας για να κάνουν το ίδιο και με τον τελικό Κυπέλλου.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις