Premier League: Μάχη μέχρι «τελικής πτώσης» για το Champions League

Παρασκευή, 14 Μαΐου 2021 09:03
UPD:09:05
Pool via REUTERS/MICHAEL REGAN
A- A A+

Η Λίβερπουλ με το «διπλό» επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το βράδυ της Πέμπτης (13/05) έβαλε «φωτιά» στη μάχη για το Champions League, καθώς βρίσκεται μεν στην 5η θέση με 60 βαθμούς, αλλά έχει ένα ματς λιγότερο και μπορεί να βρεθεί στους 63, με την 4η Τσέλσι να έχει 64 και την 3η Λέστερ στους 66.

Δύο αγωνιστικές απομένουν για το φινάλε της Premier League (τρεις για τους «κόκκινους») και όλα είναι πιθανά για την 3η και 4η θέση. Οι ομάδες που τις κατέχουν τίθενται αντιμέτωπες την προσεχή Κυριακή στο Λονδίνο (Τσέλσι-Λέστερ), οπότε το μόνο βέβαιο είναι πως όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα η κερδισμένη θα είναι η Λίβερπουλ.

Οι «αλεπούδες» (Λέστερ) θα ολοκληρώσουν τη σεζόν (38η αγωνιστική) με ένα ακόμη μεγάλο ματς, αυτό με την Τότεναμ στο «Κινγκ Πάουερ», ενώ η φιναλίστ του τελικού του Champions League, Τσέλσι, πριν το ματς που θ΄ αναδείξει το νέο πρωταθλητή Ευρώπης με την Μάντσεστερ Σίτι (29/05) θα παίξει εκτός έδρας με την Άστον Βίλα.

Η Λίβερπουλ έχει θεωρητικά το πιο εύκολο πρόγραμμα, καθώς θ΄ αντιμετωπίσει την «πεσμένη», Γουέστ Μπρομ και τις Μπέρνλι, Κρίσταλ Πάλας. Εάν η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ κάνει το 3Χ3, πολύ δύσκολα θα χάσει το «εισιτήριο» για το Champions League της επόμενης περιόδου, καθώς θα εκμεταλλευτεί (τουλάχιστον) την απώλεια που θα υπάρξει μεταξύ Τσέλσι και Λέστερ.

Πίσω από την Λίβερπουλ υπάρχουν ομάδες που θεωρητικά έχουν κι αυτές μαθηματικές πιθανότητες για την έξοδο στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλλογική διοργάνωση της περιόδου 2021/2022.

Μία από αυτές είναι η Γουέστ Χαμ των 58 βαθμών μετά από 35 ματς. Τα «σφυριά» ελπίζουν σε «στραβοπατήματα των Λέστερ και Τσέλσι για να τις προλάβουν, έχοντας μπροστά τους ένα αρκετά βατό πρόγραμμα με Μπράιτον, Γουέστ Μπρομ και Σαουθάμπτον.

Επίσης και η Τότεναμ ελπίζει. Οι «πετεινοί» ευελπιστούν σε ήττα της Τσέλσι απ' τη Λέστερ κι αν οι "μπλε" δεν νικήσουν την Άστον Βίλα στο Μπέρμιγχαμ, τότε μπορεί να γίνει η μεγάλη ανατροπή με 3 νίκες των Λονδρέζων επί των Γουλβς, Άστον Βίλα και Λέστερ, την οποία είναι αδύνατο να προσπεράσουν.

Μόνο μαθηματικές ελπίδες έχει και η Έβερτον, που είναι ισόβαθμη με την Τότεναμ, αλλά έχει να αντιμετωπίσει τη Μάντσεστερ Σίτι στη φιέστα τίτλου του «Έτιχαντ» την τελευταία αγωνιστική.

Το πρόγραμμα και η βαθμολογία:

  • 3. Λέστερ 66 (36): Τσέλσι (Εκτός), Τότεναμ (Εντός)
  • 4. Τσέλσι 64 (36): Λέστερ (Εντός), Άστον Βίλα (Εκτός)
  • 5. Λίβερπουλ 60 (35): Γουέστ Μπρομ (Εκτός), Μπέρνλι (Εκτός), Κρίσταλ Πάλας (Εντός)
  • 6. Γουέστ Χαμ 58 (35): Μπράιτον (Εκτός), Γουέστ Μπρομ (Εκτός), Σαουθάμπτον (Εντός)
  • 7. Τότεναμ 56 (35): Γουλβς (Εντός), Άστον Βίλα (Εντός), Λέστερ (Εκτός)
  • 8. Έβερτον 56 (35): Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (Εντός), Γουλβς (Εντός), Μάντσεστερ Σίτι (Εκτός)

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις