Εγκρίθηκε ο επαναδιορισμός του προέδρου της ΑΤΕbank

Τετάρτη, 23 Μαΐου 2007 18:37
A- A A+

Εγκρίθηκε από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής με τις ψήφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας ο επαναδιορισμός του προέδρου της Αγροτικής Τράπεζας Δημήτρη Μηλιάκου.

Το ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι καταψηφίζει, ενώ οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ και του ΣΥΝ ψήφισαν λευκό.

Απαντώντας, τόσο στον Γ' αντιπρόεδρο της Βουλής Γιώργο Σούρλα όσο και σε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που έθεσαν θέμα ρύθμισης των πανωτοκίων, ο κ. Μηλιάκος ανέφερε ότι δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα από την ΑΤΕ, διότι θα υπάρξει πρόβλημα με τις άλλες τράπεζες.

Αρνητικά απάντησε ο κ. Μηλιάκος στις επίμονες ερωτήσεις των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το αν η ΑΤΕ αγόρασε δομημένα ομόλογα και για το αν κατέβαλε προμήθειες. Αρνητικά απάντησε και στην ερώτηση του πρώην προέδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη αν η ΑΤΕ αγόρασε σύνθετα ομόλογα από την εταιρία North Asset Management του κ. Παπαμαρκάκη.

Το ίδιο αρνητική, αλλά και έντονη, ήταν η απάντηση που έδωσε ο κ. Μηλιάκος, στις ερωτήσεις για το αν στην επένδυση που έκανε η ΑΤΕ, ύψους 45 εκατ. ευρώ, μέσω της εταιρείας CARLYLE Investment Management, δόθηκε, εν γνώσει της διοίκησης 1% προμήθεια, δηλ. 420.000 ευρώ,στην οff shore εταιρεία EALY. «Η αμερικανική νομοθεσία είναι αυστηρή. Εμείς δεν δώσαμε ούτε συγκατάθεση ούτε έγκριση. Εμείς γνωστοποίηση είχαμε και τίποτα άλλο. Η διμερής σχέση της CARLYLE δεν αφορά την ΑΤΕ εφόσον δεν πλήρωσε από τα κέρδη της. Οι αποδόσεις ήταν εξαιρετικά επιτυχείς, ξεπέρασαν το 30% και τον Απρίλιο πήραμε 4 εκ. ευρώ», απάντησε ο κ. Μηλιάκος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή