Τόκιο 2020: Οι Ιάπωνες αθλητές θα εμβολιαστούν τον Ιούνιο

Τετάρτη, 12 Μαΐου 2021 15:40
UPD:20:44
REUTERS/KIM KYUNG-HOON
A- A A+

Η Ιαπωνία σκοπεύει να εμβολιάσει τους αθλητές της που θα συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, εναντίον της Covid-19, έως τα τέλη Ιουνίου, πριν από το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, ενώ η εθνική εκστρατεία εμβολιασμού προχωρά πολύ αργά στη χώρα.

Να σημειωθεί πως ούτε οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, που έχουν προγραμματιστεί από τις 23 Ιουλίου έως τις 8 Αυγούστου, ούτε η Ιαπωνική Ολυμπιακή Επιτροπή και η κυβέρνηση έχουν σχολιάσει τα σχετικά δημοσιεύματα των εφημερίδων Nikkei και Yomiuri.

Σύμφωνα με αυτά τα μέσα, τα οποία δεν αναφέρουν τις πηγές τους, το σχέδιο είναι να εμβολιαστούν 2.500 Ιάπωνες αθλητές και τεχνικοί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, με τις αντίστοιχες αθλητικές ομοσπονδίες να είναι υπεύθυνες για τη χορήγηση των δόσεων.

Την περασμένη εβδομάδα, ο αμερικανικός φαρμακευτικός γίγαντας Pfizer και ο συνεργάτης του, η γερμανική BioNTech, ανακοίνωσαν συμφωνία με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή για την παροχή εμβολίων στους συμμετέχοντες στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Οι διοργανωτές συνεχίζουν να διασφαλίζουν ότι οι Ολυμπιακοί μπορούν να διεξαχθούν με ασφάλεια αυτό το καλοκαίρι, χάρη στα πρωτόκολλα υγείας, τον αυξανόμενο εμβολιασμό συμμετεχόντων από όλο τον κόσμο και την επιτυχία των δοκιμών που πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα στο Τόκιο

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις