Στην Πορτογαλία ο τελικός του Champions League κατά τον αγγλικό Τύπο

Τετάρτη, 12 Μαΐου 2021 15:19
UPD:15:39
REUTERS/SUSANA VERA
A- A A+

Η προοπτική του Γουέμπλεϊ απομακρύνεται ημέρα με την ημέρα για το φετινό τελικό του Champions League, ενώ ταυτόχρονα φαίνεται όλο και πιο πιθανό να διεξαχθεί, όπως πέρυσι, στην Πορτογαλία.

Μόνο που αυτή τη φρά, μετά τη Λισαβόνα θα είναι το Πόρτο που θα φιλοξενήσει τον «αγγλικό εμφύλιο» μεταξύ της Μάντσεστερ Σίτι και της Τσέλσι.

Η επισημοποίηση από την UEFA εξακολουθεί να απουσιάζει, αλλά σύμφωνα με τη Daily Mail φαίνεται πλέον βέβαιο ότι ο επίλογος του Champions League, που έχει προγραμματιστεί για τις 29 Μαΐου, δεν θα διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη, λόγω του υψηλού επιπέδου λοιμώξεων και θανάτων στην Τουρκία.

Οι βρετανικές αρχές πρότειναν το Γουέμπλεϊ ως εναλλακτική έδρα, καθώς πρόκειται για τελικό μεταξύ δύο αγγλικών συλλόγων, κι επειδή επί του παρόντος στην Αγγλία, χάρη στην αποτελεσματικότητα του σχεδίου εμβολιασμού, η πανδημική απειλή φαίνεται υπό έλεγχο.

Όμως, αντιμέτωποι με την αδυναμία εξαίρεσης περίπου 2.000 φιλοξενούμενων της UEFA που θα παρευρεθούν στον τελικό (μεταξύ διαχειριστών και χορηγών), λόγω της υποχρεωτικής καραντίνας μετά την άφιξή τους στο νησί, η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία ποδοσφαίρου στράφηκε στην Πορτογαλία.

Η οποία, επιπλέον, περιλαμβάνεται από τη βρετανική κυβέρνηση στον κατάλογο των λεγόμενων «κίτρινων» χωρών, κι ως εκ τούτου δεν θα απαιτήσει από τους Άγγλους οπαδούς που θα ακολουθήσουν τις ομάδες τους να τεθούν σε καραντίνα κατά την επιστροφή τους.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις