Ευρωπαϊκό Υγρού Στίβου: Ξανά στο βάθρο η Πλατανιώτη

Τετάρτη, 12 Μαΐου 2021 11:27
UPD:11:28
REUTERS/EVGENIA NOVOZHENINA
A- A A+

Σε λιγότερο από ένα 24ωρο η Ευαγγελία Πλατανιώτη πανηγύρισε την κατάκτηση ενός ακόμη μεταλλίου (δεύτερο) στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υγρού στίβου της Βουδαπέστης.

Μετά το ασημένιο (χθες, 11/05) στο τεχνικό πρόγραμμα του σόλο, η 27χρονη πρωταθλήτρια της συγχρονισμένης κολύμβησης ανέβηκε σήμερα (12/05) στο τρίτο σκαλί του βάθρου στο ελεύθερο πρόγραμμα, ούσα η πρώτη αθλήτρια στην Ελλάδα που καταφέρνει να πάρει δύο μετάλλια στην ίδια διοργάνωση.

Η Πλατανιώτη συγκέντρωσε 90.8000 βαθμούς στον τελικό του αγωνίσματος, κρατώντας την τρίτη θέση που είχε πάρει στον προκριματικό της Δευτέρας (10/5), και μάλιστα με βελτιωμένη βαθμολογία.

Το χρυσό μετάλλιο πήρε η Ρωσίδα Βαρβάρα Σουμπότινα (που δεν μετείχε στο τεχνικό πρόγραμμα) με 96.4333 βαθμούς και το ασημένιο η -νικήτρια του τεχνικού- Ουκρανή Μάρτα Φιέντινα με 93.7000 βαθμούς.

Η Ελλάδα ολοκληρώνει την παρουσία της στα αγωνίσματα της καλλιτεχνικής κολύμβησης αύριο το απόγευμα (13/5, 17:00), με την Εθνική ομάδα να συμμετέχει στον τελικό του κόμπο, όπου έχει ουσιαστικά εξασφαλισμένο μετάλλιο, καθώς μετέχουν μόλις τέσσερις χώρες (Ουκρανία, Λευκορωσία και Ουγγαρία οι υπόλοιπες).

Η «γαλανόλευκη» θα λάνβει μέρος με νεανική σύνθεση, χωρίς την Πλατανιώτη αλλά και την παρτενέρ της στο ντουέτο, Εβελίνα Παπάζογλου, που έχουν δηλωθεί ως αναπληρωματικές.

Την ομάδα απαρτίζουν οι Μαρία Αλζιγκούζη-Κομηνέα, Ελένη Δεληγιάννη, Έλενα Φραγκάκη, Κρυσταλένια Γιαλαμά, Πηνελόπη Καραμέσιου, Ζωή Καράγγελου, Δανάη Καριώρη, Ανδριάνα Μισίκεβιτς, Γεωργία Βασιλοπούλου και Βιολέτα Ζουζούνη.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις