Προβάδισμα ΑΕΚ με σούπερ Μέικον

Τρίτη, 11 Μαΐου 2021 22:39
UPD:22:48
INTIME SPORTS/ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ VOLITAKIS
A- A A+

Η ΑΕΚ πέτυχε την πρώτη νίκη στο δρόμο για την πρόκριση στα ημιτελικά των πλέι οφ, νικώντας με 102-89 τον ΠΑΟΚ στο «Νίκος Γκάλης», με τον Ντάριλ Μέικον Τζούνιορ να κάνει μεγάλο παιχνίδι.

Ο Αμερικανός γκαρντ πέτυχε 29 πόντους και πολλά «μεγάλα» σουτ στην τελευταία περίοδο, παίζοντας και για τον Κιθ Λάνγκφορντ, που αποχώρησε τραυματίας φεύγοντας στο ημίχρονο για μαγνητική, καθώς εκφράζονται φόβοι για βαριά θλάση στο γαστροκνήμιο.

Ο ΠΑΟΚ ήταν ανταγωνιστικός στις πρώτες περιόδους κι ακολουθούσε, ενίοτε δε ξεπερνούσε την Ένωση στο σκορ, αλλά στην τελευταία περίοδο μίλησε το «ζεστό χέρι» του Μέικον, που ολοκλήρωσε τον αγώνα με 7/9 τρίποντα.

Ο δεύτερος αγώνας της σειράς θα διεξαχθεί την Πέμπτη (13/5, 20:00) στο κλειστό της Πυλαίας, με την πρόκριση να κρίνεται στις δύο νίκες. 

Με τους Τέρνερ και Γκρίφιν σε καλό βράδυ, ο ΠΑΟΚ πήρε προβάδισμα ως και 7 πόντους (15-22 στο 9΄), κλείνοντας το δεκάλεπτο στο +6 (25-19), όμως η Ένωση βρήκε ρυθμό στην επίθεση και με Μέικον, Γιάνκοβιτς ανέτρεψε την κατάσταση κλείνοντας το ημίχρονο προηγούμενη με 52-46.

Η τρίτη περίοδος έληξε με την ΑΕΚ να έχει βραχεία κεφαλή στο προβάδισμα (73-72), αλλά στην τέταρτη περίοδο ξεκίνησε το... σόου του Μέικον.

Μετά το γκολ-φάουλ του Ματσιούλις για το 82-79 στο 5΄55΄΄ πριν τη λήξη, ο Αμερικανός σημείωσε 12 σερί πόντους κι έδωσε στην ομάδα του διψήφια διαφορά, κρίνοντας τη μοίρα του αγώνα.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις