Μαδρίτη: Εκκλήσεις στην Αγιούσο για λήψη μέτρων μετά το πάρτι του Σαββάτου

Δευτέρα, 10 Μαΐου 2021 14:41
UPD:14:50
REUTERS/SUSANA VERA
A- A A+

Η κυβερνητική εκπρόσωπος της Κοινότητας της Μαδρίτης, Μερθέδες Γκονθάλεθ, ζήτησε σήμερα τη Δευτέρα από την κυβέρνηση της Ισαμπέλ Ντίαθ Αγιούσο να ενεργοποιήσει εκ νέου την απαγόρευση της κυκλοφορίας στην περιοχή για την καταπολέμηση του κορωνοϊού. «Είναι ένα γενναίο μέτρο», δήλωσε αφότου το Σάββατο το βράδυ οι Ισπανοί βγήκαν στους δρόμους της πρωτεύουσας να γιορτάσουν τη λήξη της κατάστασης συναγερμού και την άρση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Ωστόσο, η περιφερειακή εκτελεστική εξουσία, η οποία είναι αρμόδια, αντιτίθεται στο μέτρο, όπως είπε ο Υπουργός Εσωτερικών, Ενρίκε Λόπεθ. Σε κάθε περίπτωση, η επανενεργοποίηση αυτού του μέτρου, η οποία απαγόρευε τις μετακινήσεις από τις 23:00 έως τις 6 π.μ., πρέπει να έχει δικαστική έγκριση, η οποία δεν επιτυγχάνεται από όλες τις κοινότητες. Έτσι, οι δικαστές δεν ενέκριναν τους περιορισμούς που πρότεινε η κυβέρνηση της χώρας των Βάσκων, αλλά υποστήριξαν αυτούς που σχεδιάστηκαν από τις Βαλεαρίδες Νήσους και την κοινότητα της Βαλένθια.

«Η απαγόρευση της κυκλοφορίας είναι ένα γενναίο μέτρο», τόνισε η κα. Γκονθάλεθ σε συνέντευξη στο Cadena SER. «Και νομίζω ότι η Κοινότητα της Μαδρίτης πρέπει να εκτιμήσει την κατάσταση όπως την έχουν εκτιμήσει και άλλες κοινότητες», πρόσθεσε, για να υπενθυμίσει ότι προς το παρόν «δεν βρίσκονται όλες οι περιοχές στην ίδια κατάσταση. οι ΜΕΘ βρίσκονται σε πίεση».

«Η Μαδρίτη πρέπει να λάβει γενναίες αποφάσεις. Ξέρω ότι υπάρχουν νομικά προβλήματα και δεν είναι εύκολο, αλλά πρέπει να παλέψουμε ώστε οι άνθρωποι της κοινότητας να ζουν όσο το δυνατόν ασφαλέστερα », αναγνώρισε. Παράλληλα επιτέθηκε στην Ισαμπέλ Αγιούσο.

«Δεν μπορούμε να περιορίσουμε χιλιάδες κατοίκους για εκατοντάδες νέους», δήλωσε ο κ. Λόπεθ, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης Αγιούσο.

Το πάρτι έγινε το Σάββατο την Puerta del Sol ή τους δρόμους της γειτονιάς Malasaña, με δεκάδες ανθρώπους να συγκεντρώνονται για να γιορτάσουν το τέλος της απαγόρευσης κυκλοφορίας χωρίς να κρατούν αποστάσεις ή να φορούν μάσκα. 

naftemporiki.gr με πληροφορίες από την El País

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή