Πρόγνωση καιρού

Παρασκευή, 25 Μαΐου 2007 07:00
A- A A+

ΒΡΟΧΕΣ και τοπικές καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με βελτίωση από το βράδυ, προβλέπει για σήμερα, Παρασκευή, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Βελτίωση από το βράδυ. Ανεμοι: Γενικά ασθενείς. Θερμοκρασία: Από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες, κυρίως στις νοτιότερες περιοχές. Ανεμοι: Γενικά ασθενείς. Θερμοκρασία: Από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Ανεμοι: Γενικά ασθενείς. Θερμοκρασία: Από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Βελτίωση από το βράδυ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Βελτίωση από το βράδυ. Ανεμοι: Γενικά ασθενείς. Θερμοκρασία: Από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Βελτίωση από το βράδυ. Ανεμοι: Γενικά ασθενείς. Θερμοκρασία: Από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Βελτίωση του καιρού από το βράδυ. Ανεμοι: Γενικά ασθενείς. Θερμοκρασία: Από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Λίγες νεφώσεις προβλέπει αρχικά για αύριο Σάββατο η ΕΜΥ, που στα ηπειρωτικά βαθμιαία θα αυξηθούν και τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις, έντασης 3 έως 4 Μποφώρ. Μικρή άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία.

Την Κυριακή

Στη Δυτική Ελλάδα αραιές νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στα βόρεια λίγες νεφώσεις οι οποίες αργότερα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και πιθανόν καταιγίδες στα ορεινά της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά αίθριος καιρός, αλλά από τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Ανεμοι: Νότιοι νοτιο-ανατολικοί στα δυτικά έντασης 5 με 6 Μποφώρ, τοπικά στο Ιόνιο 7 Μποφώρ και στα ανατολικά 5 Μποφώρ και τοπικά στο Αιγαίο 6 Μποφώρ. Το βράδυ θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Περαιτέρω άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία.

Του Αγίου Πνεύματος

Λίγες νεφώσεις οι οποίες στα δυτικά και βόρεια θα είναι αυξημένες, με τοπικές βροχές και πιθανόν πρόσκαιρες καταιγίδες. Τα φαινόμενα σταδιακά θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιο-δυτικοί στα δυτικά 3 με 4 Μποφώρ και στα ανατολικά 4 με 5 Μποφώρ και πρόσκαιρα στο Αιγαίο 6 Μποφώρ. Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία ως προς τις μέγιστες τιμές.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή