Στο νοσοκομείο με σοβαρή αιμορραγία ο πρώην πιλότος Κάρλος Ρότεμαν

Κυριακή, 09 Μαΐου 2021 13:02
UPD:13:02
A- A A+

Ο Αργεντινός πρώην οδηγός της Ferrari (1976-1978) Κάρλος Ρότεμαν μεταφέρθηκε χθες με ελικόπτερο από την πόλη της Σάντα Φε στο Ροζάριο, λόγω επιδείνωσης των κλινικών συνθηκών του που συνδέονται με εσωτερική αιμορραγία, την οποία οι γιατροί δεν έχουν καταφέρει να ελέγξουν.

Ο 79χρονος Ρότεμαν υπήρξε δύο φορές κυβερνήτης της Σάντα Φε, ενώ από το 2003 είναι γερουσιαστής. Την περασμένη Τετάρτη, αναφέρει η εφημερίδα Clarin, αρρώστησε και πήγε σε κλινική στη Σάντα Φε για ιατρικούς ελέγχους.

Την επόμενη μέρα η κατάστασή του επιδεινώθηκε με την έναρξη εσωτερικής αιμορραγίας, που απαιτούσε προληπτική νοσηλεία σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

Η κατάστασή του, πρόσθεσε η εφημερίδα, συνέχισε να επιδεινώνεται και η ιατρική ομάδα που τον βοηθά αποφάσισε να τον μεταφέρει σε ένα εξειδικευμένο κέντρο στο Ροσάριο, με «νέα αιμορραγία στο πεπτικό σύστημα κι αιμοδυναμική αποσυμπίεση με χαμηλή πίεση».

Η αιμορραγία, ανέφερε ανακοίνωση από το νοσοκομείο της Σάντα Φε, παρήγαγε «επιδείνωση των βιοχημικών παραμέτρων», γι΄ αυτό αποφασίστηκε να μεταφερθεί στο Parque de Rosario Sanatorium, που θα τον βοηθήσει με συγκεκριμένες διαγνωστικές μελέτες και πιθανές θεραπείες .

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις