Ζάκυνθος: Νεκρός από τα πυρά αγνώστων επιχειρηματίας

Παρασκευή, 07 Μαΐου 2021 12:59
UPD:15:59
www.imerazante.gr/IONIAN
A- A A+

Ενέδρα θανάτου έστησαν δύο δράστες σε γνωστό επιχειρηματία της Ζακύνθου, στο κέντρο της πόλης, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Ο 58χρονος, σε βάρος του οποίου πριν λίγους μήνες είχε γίνει απόπειρα δολοφονίας στη περιοχή του Αγίου Σώστη με θύμα τη σύζυγό του, είχε επαγγελματικό ραντεβού σε γραφείο της πόλης της Ζακύνθου, ενώ το αυτοκίνητό του, με τον οδηγό του, είχε σταθμεύσει στην απέναντι πλευρά του δρόμου.

Ξαφνικά, στις 11:30 το πρωί, ένα ΙΧ χρώματος ασημί, σταμάτησε ανάμεσα στο αμάξι του θύματος και το γραφείο. Αμέσως οι δράστες αποβιβάστηκαν, μπηακν στο γραφείο κι άρχισαν να πυροβολούν το θύμα με «Καλάσνικοφ». Εκτέλεσαν εν ψυχρώ τον άτυχο επιχειρηματία, ο ένας από τους δράστες μάλιστα του έδωσε και τη χαριστική βολή.

Από τα πυρά ελαφρά τραυματισμένος είναι ο ένας από τους ιδιοκτήτες του γραφείου, ο οποίος διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Ζακύνθου, χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η ζωή του.

Οι δράστες έφυγαν από το σημείο και λίγη ώρα αργότερα το αμάξι που χρησιμοποίησαν για την επίθεση βρέθηκε λίγα χιλιόμετρα έξω από τη πόλη της Ζακύνθου, σε μια ερημική περιοχή ανάμεσα σε ελαιόδεντρα. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στο εσωτερικό του βρέθηκε και το καλάσνικοφ που χρησιμοποιήθηκε για τη δολοφονία.

Από την έρευνα των αστυνομικών στο σημείο της επίθεσης, έχουν συγκεντρωθεί και εξετάζονται 25 κάλυκες, ενώ έχουν συλλέξει υλικό από κάμερες παρακείμενων καταστημάτων.

Τον 58χρονο επιχειρηματία είχαν προσπαθήσει και πέρυσι να τον δολοφονήσουν, αλλά οι δράστες τότε είχαν κόψει το νήμα της ζωής της συζύγου του, πυροβολώντας επανειλημμένα προς το μέρος τους σε μια ενέδρα θανάτου που είχε στηθεί λίγα μέτρα από το σπίτι τους. Τότε ο ίδιος είχε τραυματιστεί σοβαρά.

Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Ζακύνθου εξετάζουν το ποινικό μητρώο του επιχειρηματία κι έχουν ανοίξει υποθέσεις  στις οποίες είχε εμπλακεί στο παρελθόν, ενώ αξιωματικοί κάνουν λόγο για «συμβόλαιο θανάτου» κατά του 58χρονου.

Σε εξέλιξη είναι εκτεταμένη επιχείρηση των αστυνομικών δυνάμεων για τον εντοπισμό των δραστών.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή