Αντιμέτωπο με έξαρση των κρουσμάτων το Νεπάλ

Παρασκευή, 07 Μαΐου 2021 12:41
UPD:12:45
REUTERS/NAVESH CHITRAKAR
A- A A+

Το Νεπάλ αγωνίζεται να συγκρατήσει μια έκρηξη κρουσμάτων Covid-19, καθώς αυξάνονται οι φόβοι ότι η κατάσταση στη χώρα των Ιμαλαΐων μπορεί να είναι τόσο κακή, αν όχι χειρότερη, από ό,τι στη γειτονική Ινδία. Μετά από προειδοποιήσεις των αξιωματούχων υγείας νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα ότι η χώρα βρισκόταν στα πρόθυρα να χάσει τον έλεγχο της πανδημίας, το Νεπάλ ζήτησε επείγουσα διεθνή βοήθεια.

Καθώς η χώρα ανέφερε τον υψηλότερο ημερήσιο αριθμό νέων μολύνσεων - 9.070 - ο πρωθυπουργός, Σαρμά Όλι, ο οποίος έχει επικριθεί για τον χειρισμό της κρίσης, ζήτησε από τον στρατό να βοηθήσει στη διαχείριση των εγκαταστάσεων έκτακτης ανάγκης για να μειωθεί η πίεση από το σύστημα υγείας.

Με τα εμβόλια να είναι λίγα και τα νοσοκομεία να κατακλύζονται, τα κρούσματα έπληξαν τόσο την πρωτεύουσα, το Κατμαντού, όσο και τα νοτιοδυτικά και δυτικά της χώρας. Το εθνικό ποσοστό θετικότητας - το ποσοστό των δοκιμών που επανέρχονται θετικά - ανέρχεται σε ένα εντυπωσιακό 47%. Οι τιμές είναι ακόμη υψηλότερες σε ορισμένες τοποθεσίες.

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, ο Όλι ζήτησε από τη διεθνή κοινότητα για εμβόλια, καθώς αξιωματούχοι προειδοποίησαν ότι όσοι είχαν ήδη λάβει μια πρώτη δόση της AstraZeneca χρειάζονταν επειγόντως δεύτερη λήψη.

Η εκστρατεία εμβολιασμού της κυβέρνησης, με ανθρώπους που περιμένουν στην ουρά για ώρες στην πρωτεύουσα, κατηγορήθηκε για τη διασπορά της ασθένειας.

Εν μέσω νέων απαγορευτικών και ακύρωσης των περισσότερων διεθνών πτήσεων, οι ταξιδιώτες ανέφεραν σημεία ελέγχου στο Κατμαντού καθ 'οδόν προς το αεροδρόμιο.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από τον Guardian

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή