Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Βιγιαρεάλ για το τρόπαιο του Europa League

Πέμπτη, 06 Μαΐου 2021 23:53
UPD:07/05/2021 00:12
INTIME SPORTS/VILLA
A- A A+

Αγγλικός «εμφύλιος» θα διεξαχθεί μόνο στον τελικό του Champions League, καθώς σε αυτόν του Europa League (26/05, Γκντανσκ) θα αναμετρηθούν για το τρόπαιο, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Βιγιαρεάλ. Οι «μπέμπηδες» παίζοντας πολύ χαλαρά γνώρισαν «γλυκιά» ήττα από την Ρόμα στην Ιταλία (3-2), ενώ το «κίτρινο υποβρύχιο» άντεξε στην πίεση της Άρσεναλ, φεύγοντας με το «χρυσό» 0-0 στο Λονδίνο.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» μετά το εμφατικό 6-2 στο «Όλντ Τράφορντ» την περασμένη Πέμπτη (29/04) ηττήθηκαν αυτή την φορά στο «Ολίμπικο» από την Ρόμα με σκορ 3-2, αλλά ήταν αυτοί που θα παίξουν στον τελικό.

Γι΄ άλλη μια φορά απόλυτος πρωταγωνιστής της ομάδας του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ ήταν ο Έντινσον Καβάνι. Ο Ουρουγουανός στράικερ, μετά τα 2 γκολ και την ασίστ που είχε στον πρώτο ημιτελικό με τους «Ρωμαίους», ήταν ο σκόρερ και των δύο τερμάτων στη ρεβάνς επί ιταλικού εδάφους.

Τζέκο και Κριστάντε στο δεύτερο μέρος είχαν δώσει προσωρινά προβάδισμα στην ιταλική ομάδα, αλλά ο Καβάνι στο 69ο λεπτό ισοφάρισε, για να δώσει τη νίκη γοήτρου στην ομάδα της «αιώνιας πόλης» ο Ζαλέφσκι στο 83ο λεπτό.

Η Γιουνάιτεντ σε τρεις εβδομάδες θα επιδιώξει να σηκώσει την «κούπα» του Europa League για δεύτερη φορά μετά τη σεζόν 2016/2017, όταν είχε επικρατήσει στον τελικό του Αγιαξ με 2-0.

Αντίπαλος των «μπέμπηδων» στον καταληκτικό αγώνα του Γκντανσκ θα είναι η «πρωτάρα», Βιγιαρεάλ, η οποία «προστάτευσε» στο «Εμιρέιτς» του Λονδίνου το υπέρ της 2-1 στο «Κεράμικα» και με το 0-0 που πήρε «πέταξε έξω» από τον τελικό την Άρσεναλ.

Ο αποκλεισμός αυτός για τους «κανονιέρηδες» μπορεί να χαρακτηριστεί οδυνηρός, καθώς η κατάκτηση του Europa League ήταν ο μοναδικός δρόμος για να βρεθεί η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα στα ευρωπαϊκά σαλόνια και της επόμενης περιόδου. 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις