Τουρκικό διάβημα για τις παραβιάσεις από αμερικανικά μαχητικά

Τρίτη, 29 Μαΐου 2007 16:22
UPD:18:06
A- A A+

Η Τουρκία ζήτησε επίσημα σήμερα από τις Ηνωμένες Πολιτείες να αποφύγουν νέες παραβιάσεις του εναέριου χώρου της μετά το περιστατικό που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα και έγινε αιτία να προκληθεί ένταση στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών-μελών του ΝΑΤΟ.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, δύο μαχητικά αεροσκάφη F-16 εισήλθαν για σύντομο χρονικό διάστημα στον τουρκικό εναέριο χώρο κοντά στα ιρακινά σύνορα http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/05/28/1339455.htm . Αμερικανοί διπλωμάτες χαρακτήρισαν "τυχαίο"το συμβάν, ενώ τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι πρόθεση των ΗΠΑ ήταν να στείλουν ένα μήνυμα στην Αγκυρα να μην στείλει στρατεύματα στο βόρειο Ιράκ.

«Αφού ενημερωθήκαμε λεπτομερώς από το Γενικό Επιτελείο για το περιστατικό, έγινε σήμερα το απαραίτητο διπλωματικό διάβημα παρουσία εκπροσώπου της αμερικανικής πρεσβείας», τονίζεται στην ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Αξιωματούχος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε προς το πρακτορείο Reuters ότι «στο διάβημα διαμαρτυρίας (προς τον εκπρόσωπο της πρεσβείας)ζητήθηκε να μην επαναληφθούν τέτοιου είδους περιστατικά».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή