ΠΑΣΟΚ για ακύρωση από το ΑΣΕΠ πινάκων προσλήψεων στην ΕΕΤΤ

Τρίτη, 29 Μαΐου 2007 17:21
A- A A+

Για εμπαιγμό εκατοντάδων υποψηφίων και μεθοδεύσεις «γαλάζιων» προσλήψεων κατηγορεί την κυβέρνηση ο υπεύθυνος Μεταφορών και Τηλεπικοινωνιών του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Ντίνος Ρόβλιας, με αφορμή την ακύρωση από το ΑΣΕΠ πινάκων προσλήψεων ειδικού επιστημονικού προσωπικού της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

Όπως επισημαίνει ο κ. Ρόβλιας, το ΑΣΕΠ με την απόφασή του 1229/2007 ακύρωσε τους πίνακες προσλήψεων ειδικού επιστημονικού προσωπικού της ΕΕΤΤ, διαπιστώνοντας πλήθος παραβάσεων της νομοθεσίας και της διαδικασίας. Όπως διεκρινίζει το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, το ΑΣΕΠ μεταξύ άλλων διαπίστωσε ότι:

1. Δεν έγινε αναλυτική παρουσίαση των προσόντων των επιλεγομένων, που είναι αναγκαία για την αιτιολογημένη κρίση της Επιτροπής, προκειμένου να εξασφαλιστεί η αντικειμενική σύγκριση των προσόντων των υποψηφίων.

2. Απεκλείσθησαν αυθαίρετα από την διαδικασία υποψήφιοι, που είχαν τα τυπικά προσόντα, χωρίς να κληθούν σε συνέντευξη, με ανεπαρκείς αιτιολογίες και χωρίς σύγκριση με αυτούς που εκλήθησαν στη συνέντευξη.

3. Επελέγησαν αυθαίρετα υποψήφιοι που μετείχαν στη συνέντευξη, χωρίς αιτιολογημένη κρίση.

4. Απεκλείσθησαν μη νόμιμα υποψήφιοι για τους οποίους δεν είχε παρέλθει η 5ετία από την πρόσληψή τους σε Ν.Π.Ι.Δ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή