Αγωγή ΕΡΤ Α.Ε. κατά της εφημερίδας «Παρόν της Κυριακής»

Τρίτη, 29 Μαΐου 2007 17:25
A- A A+

Αγωγή κατά την εφημερίδας «ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής» και των κατά νόμον υπευθύνων Νίκου Κοσμάτου και Μάκη Κουρή, άσκησε σήμερα η ΕΡΤ Α.Ε. και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Χρήστος Παναγόπουλος .

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΕΡΤ, «η ανωτέρω εφημερίδα κατά σύστημα και εν γνώσει της αναλήθειας των δημοσιευμάτων της, επί μία ολόκληρη διετία, επιχειρεί να διασύρει και να απαξιώσει τη δημόσια ραδιοτηλεόραση και τα στελέχη της, με ισχυρισμούς που πλήττουν την υπόληψη, την τιμή και την επαγγελματική δραστηριότητα των εναγόντων».

«Είναι σαφές -προστίθεται στην ανακοίνωση- ότι η διοίκηση της ΕΡΤ ΑΕ σέβεται το κατοχυρωμένο συνταγματικά δικαίωμα της ελευθεροτυπίας και επιδιώκει την κριτική, ακόμη και όταν δεν είναι πάντα απολύτως καλόπιστη. Στην προκειμένη περίπτωση όμως, τα συνεχή δημοσιεύματα μιας ολόκληρης διετίας υπερέβησαν κάθε όριο ανοχής και καθιστούν πλέον αναγκαία την προστασία της εταιρίας από κακόβουλες επιθέσεις αυτής της μορφής. Οι ενάγοντες, με την αγωγή που άσκησαν σήμερα, ζητούν την ηθική και υλική αποκατάστασή τους και την παράλειψη προσβολής αυτής της μορφής στο μέλλον».

Προτεινόμενα για εσάς