Κορυφαίος ποδοσφαιριστής της Σούπερ Λίγκας ο Μπρούμα

Δευτέρα, 03 Μαΐου 2021 12:58
UPD:15:30
INTIME SPORTS/ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ MATTHAIOS
A- A A+

O Αρμίντο Μπρούμα, που αγωνίζεται ως δανεικός στον Ολυμπιακό από την Αϊντχόφεν, είναι ο κορυφαίος σε απόδοση ποδοσφαιριστής της ελληνικής Σούπερ Λίγκας.

Αυτό αναφέρει η μελέτη του διεθνούς κέντρου αθλητικών σπουδών (CIES), που εδρεύει στο Νοσατέλ (Ελβετία) και παρουσιάστηκε σήμερα, αναπτυχθείσα από την εταιρεία αθλητικών δεδομένων InStat για να αξιολογήσει την απόδοση των ποδοσφαιριστών.

Η μέτρηση λαμβάνει υπόψη τις τεχνικές ικανότητες των παικτών, τον χρόνο παιχνιδιού τους και το επίπεδο των διοργανώσεων στους οποίους διεξήχθησαν οι αγώνες που συμμετείχαν.

Το εντυπωσιακό είναι πως στην πρώτη δεκάδα, ως προς το ελληνικό πρωτάθλημα, μόνο ένας ποδοσφαιριστής δεν ανήκει στον Ολυμπιακό κι αυτός είναι ο Ισλανδός αμυντικός Σέριρ Ίνγκασον του ΠΑΟΚ, που είναι ένατος.

Τον Πορτογάλο διεθνή επιθετικό ακολουθούν κατά σειρά οι συμπαίκτες του, Κώστας Φορτούνης, Μαντί Καμαρά, Οσεϊνού Μπα, Χοσέ Χολέμπας, Ρούμπεν Σεμέδο, Γιαν Εμβιλά, Θανάσης Ανδρούτσος, ενώ πίσω από τον ένατο Ίνγκασον είναι ο Ματιέ Βαλμπουενά.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις