Κόντε: «Αφιερώνω τον τίτλο στην οικογένειά μου»

«Τρελό» πάρτι έστησαν οι οπαδοί της Ίντερ σε πλατείες κι έξω από τα γραφεία του συλλόγου
Κυριακή, 02 Μαΐου 2021 21:25
UPD:21:25
A- A A+

«Έκρηξη» χαράς προκάλεσε στον Αντόνιο Κόντε η κατάκτηση του τίτλου από την Ίντερ, τέσσερις αγωνιστικές πριν από το φινάλε της Serie A, μετά το 1-1 της Αταλάντα με την Σασουόλο.

Μετά τα 4 πρωταθλήματα που κατέκτησε στον πάγκο της Γιουβέντους σε ισάριθμα χρόνια (2010-2014), ο έμπειρος τεχνικός κατάφερε να κατακτήσει άλλο ένα, αυτή την φορά ως προπονητής της Ίντερ, στη δεύτερή του σεζόν στο τιμόνι των «νερατζούρι».

Με αυτό η Ίντερ ξεπέρασε τη Μίλαν σε «σκουντέτι», μιας και οι «νερατζούρι» έφτασαν τα 19 έναντι 18 της «συμπιλίτισσας», με τον Κόντε να μην μπορούσε να κρύψει την χαρά του για το κατόρθωμα της ομάδας του.

«Έχουμε άλλα τέσσερα ματς για να απολαύσουμε αυτές τις στιγμές. Μέσα σε μία σεζόν πρέπει να προσπαθείς να είσαι απρόβλεπτος και αυτό πετύχαμε φέτος.

Δεν μπορείς πάντα να αμύνεσαι ή πάντα να επιτίθεσαι, θα πρέπει να ξέρεις πότε να πιέζεις. Εκεί βελτιωθήκαμε, διαβάζοντας το παιχνίδι και βρίσκοντας αυτές τις στιγμές. Μία ομάδα δεν μπορεί για 90 λεπτά να ασκεί φουλ πρέσινγκ.

Οι αντίπαλοι στην Ιταλία σε μελετούν και βρίσκουν τρόπους να εξουδετερώσουν τα δυνατά σου σημεία. Εάν είσαι υπομονετικός και περιμένεις την κατάλληλη στιγμή για να χτυπήσεις και έχεις και μία ομάδα που έχει καλή φυσική κατάσταση, ξέρεις ότι αργά ή γρήγορα ο αντίπαλος θα χάσει την έντασή του» δήλωσε περιχαρής ο Κόντε, ο οποίος σε ερώτηση για το που αφιερώνει τον τίτλο, είπε:

«Τον αφιερώνω σε όλα τα κοντινά μου πρόσωπα, τη γυναίκα μου, την κόρη μου, τα αδέρφια μου. Θέλω να ευχαριστήσω επίσης τον Λέλε Οριάλι (σ.σ. ήταν μαζί στο επιτελείο της Εθνικής Ιταλίας και τον ακολούθησε στην Ίντερ) που είναι πολύ σημαντικός για μένα και με έχει επηρεάσει μέσα στο πέρασμα των χρόνων.»

                                  Το... γλέντησαν οι οπαδοί

Τελειωμό δεν είχαν οι πανηγυρισμοί των οπαδών της Ίντερ μετά τη μαθηματική κατάκτηση του 19ου τίτλου από την αγαπημένη τους ομάδας.

Οι φίλαθλοι των «νερατζούρι» είχαν 11 χρόνια να χαμογελάσουν και με το που τελείωσε το ματς της Αταλάντα ξεχύθηκαν στους δρόμους και κυρίως στην «Piazza Duomo», όπου έστησαν τρελό πάρτι.

Η πλατεία «βάφτηκε» με τα χρώματα του συλλόγου (μαύρο και μπλε), ενώ υποστηρικτές της ομάδας συγκεντρώθηκαν κι έξω από τα γραφεία της ομάδας στην Viale della Liberazione, όπου βρισκόταν ο πρόεδρος, Στίβεν Ζανγκ, ο οποίος εμφανίστηκε στην ταράτσα κυματίζοντας σημαία της ομάδας του.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις