Ντόρτμουντ-Λειψία, το ζευγάρι του τελικού Κυπέλλου

Σάββατο, 01 Μαΐου 2021 23:36
UPD:23:40
Pool via REUTERS/INA FASSBENDER
A- A A+

Η Ντόρτμουντ, όπως αναμενόταν, θα είναι η αντίπαλος της Λειψίας, στον τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας, που είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί στις 13 Μαΐου στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου.

Παρότι αγωνίστηκαν χωρίς τον Έρλινγκ Χάαλαντ, οι Βεστφαλοί διέλυσαν με 5-0 στο «Ζίγκναλ Ιντούνα Παρκ» την Χόλσταϊν Κιλ, η οποία αγωνίζεται σε μικρότερη κατηγορία και στο αποψινό ματς φάνηκε ξεκάθαρα η διαφορά δυναμικότητας των δύο αντιπάλων.

Η «σεμνή τελετή» στον δεύτερο χρονικά ημιτελικό είχε τελειώσει από το πρώτο ημίχρονο, μιας και η Μπορούσια είχε ήδη σκοράρει πέντε φορές με τη συμπλήρωση του 41ου λεπτού της αναμέτρησης!

Δύο γκολ πέτυχε ο Τζιοβάνι Ρέινα, ενώ σκόραραν και οι Μάρκο Ρόις, Τοργκάν Αζάρ και Τζουντ Μπέλιγχαμ, με το συγκρότημα της δεύτερης κατηγορίας να μην μπορεί να ακολουθήσει το ρυθμό των γηπεδούχων.

Ο Γιάννης Γκέλιος, ο ήρωας της Χόλσταϊν στην επική πρόκριση επί της Μπάγερν στα διαδικασία των πέναλτι, έμεινε εκτός ός αποστολής, λίγες μέρες μετά τη συμπλήρωση του 29ου έτους της ηλικίας του, λόγω τραυματισμού.

Η Ντόρτμουντ προκρίθηκε για 10η φορά στον τελικό της διοργάνωσης και σε δύο εβδομάδες απέναντι στη Λειψία θα κυνηγήσει το 5ο της τρόπαιο, που εφόσον έρθει θα τη φέρει στην 3η θέση του πίνακα των κατακτήσεων, με τις Σάλκε και Άιντραχτ.

"Μελανό" σημείο της νίκης, ήταν ο σοβαρός τραυματισμός του Ματέου Μορέι που μόλις είχε περάσει αλλαγή και πιθανότατα θα μείνει για μήνες εκτός δράσης.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις