Κορίτσια για φίλημα

Μετά το 2015 η γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού κατέκτησε τον τίτλο στη Euroleague, επικρατώντας με 7-6 της Ντουναϊσβάρος στον τελικό
Σάββατο, 01 Μαΐου 2021 22:16
UPD:22:27
INTIME SPORTS/ © Intime p.a.
A- A A+

Στον θρόνο της Ευρώπης, για δεύτερη φορά τα τελευταία 6 χρόνια (2015) ανέβηκε ξανά η γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού.

Οι «ερυθρόλευκες» παίζοντας χωρίς ξένες στο Final 4 της διοργάνωσης που διεξήχθη στην Βουδαπέστη έκαναν το 2Χ2 απέναντι στις Μαγυάρες, καθώς μετά την Ούιπεστ στον ημιτελικό, επικράτησαν σήμερα (1/05) και της Ντουναϊσβάρος στο μεγάλο τελικό με 7-6 και πανηγύρισαν απόλυτα δικαιολογημένα την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου.

Ο δεύτερος τίτλος στη Euroleague και τέταρτος ευρωπαϊκός συνολικά για την ελληνική ομάδα κρίθηκε, όπως και χθες στο γκολ, με την ομάδα του Χάρη Παυλίδη να κάνει «κατάθεση ψυχής» σε ένα ακόμη ματς και να κατακτά τον τίτλο.

Οι «ερυθρόλευκες» προηγήθηκαν με την Ελευθεριάδου στον παίκτη παραπάνω, για να απαντήσει η Ντουναϊσβάρος με την Γκάρντα αμέσως μετά. Η Βασιλική Πλευρίτου έδωσε εκ νέου προβάσιμα στην ομάδα του Πειραιά, αλλά η Γκάρντα είχε ξανά απάντηση. Ο Ολυμπιακός έκλεισε το πρώτο οκτάλεπτο με 3-2 έπειτα από γκολ της Μαργαρίτας Πλευρίτου.

Η Ντουναϊσβάρος μπήκε καλύτερα στο δεύτερο οκτάλεπτο και κατάφερε γρήγορα να περάσει μπροστά στο σκορ με δύο γκολ. Οι ερυθρόλευκες ωστόσο διόρθωσαν την άμυνά τους με την Διαμαντοπούλου να σημειώνει σημαντικές αποκρούσεις.

Η Πλευρίτου ισοφάρισε σε 4-4, ενώ λίγο πριν το φινάλε του οκταλέπτου ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι και το 5-4 έγινε από την Αβραμίδου.

Δύο γκολ από την Κριστίνα Γκάρντα έδωσαν ξανά προβάδισμα στην Ντουναουιβάρος (5-6), αλλά η Τσουκαλά «έγραψε» το 6-6, ενώ η Βάσω Πλευρίτου διαμόρφωσε το 7-6 με παίκτρια παραπάνω, 2.39΄΄ πριν το τέλος.

Στο υπόλοιπο της αναμέτρησης οι «ερυθρόλευκες» έπαιξαν καταπληκτική άμυνα και κατάφέραν να διατήρησαν ανέπαφη την εστία τους, παρότι η Ντουναϊσβάρος έκανε επίθεση με παίκτρια παραπάνω, χωρίς να καταφέρει να σκοράρει.

 Στον «μικρό τελικό» η ουγγρική Ουίπεστ επιβλήθηκε 15-10 της ρωσικής Ντιναμό Ουραλότσκα και κατέκτησε την τρίτη θέση στο φάιναλ φορ της Euroleague.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις