ΗΠΑ: Συναγερμός για επιβάτη αεροσκαφών με επικίνδυνης μορφής φυματίωση

Τετάρτη, 30 Μαΐου 2007 07:31
UPD:10:28
A- A A+

Συναγερμός σήμανε στις ΗΠΑ, αλλά και στην Ευρώπη, καθώς άνδρας που επιβιβάστηκε σε δύο αεροσκάφη που εκτελούσαν πτήσεις από τις ΗΠΑ προς την Ευρώπη, ενδέχεται να πάσχει από επικίνδυνης μορφής φυματίωση, μετέδωσε ο Ρ/Σ ΣΚΑΪ.

Οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές έθεσαν τον Αμερικανό σε καραντίνα, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά μετά από σχεδόν 40 χρόνια.

Στις 12 Μαΐου, ο ασθενής ταξίδεψε από την Ατλάντα στο Παρίσι, με την πτήση 385 της Αir France. Μετά από 12 ημέρες ταξίδεψε από την Πράγα στο Μοντρεάλ του Καναδά με την πτήση 104 των Τσέχικων Αερογραμμών και στη συνέχεια επέστρεψε οδικώς στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ενώ βρισκόταν στο εξωτερικό, εξετάσεις από την Αμερικανική Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας έδειξαν ότι ο Αμερικανός έπασχε από μια σπάνια, εξαιρετικά θανατηφόρα και ιδιαίτερα ανθεκτική μορφή φυματίωσης, η οποία δεν θεραπεύεται με αντιβιοτικά.

Σύμφωνα με τον δρα Γουίλιαμ Σκάφνερ, πρόκειται για μία εξαιρετικά επικίνδυνη μορφή φυματίωσης, επειδή είναι πολύ δύσκολο να θεραπευθεί και επειδή εξαπλώνεται πολύ γρήγορα.

Ο ασθενής έχει τεθεί σε καραντίνα, σε νοσοκομείο της Ατλάντα, μετά από εντολή απομόνωσής του, η οποία εκδόθηκε πριν την επιστροφή του στις ΗΠΑ.

ΠΗΓΗ: Ρ/Σ ΣΚΑΪ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή