Χριστίνα Δρίτσα: «Είναι καιρός, κάθε αλήθεια να αποκτήσει φωνή και να βγει στο φως»

Παρασκευή, 07 Μαΐου 2021 08:32
A- A A+

Πολλές φορές, τα πιο δυνατά συναισθήματα εκφράζονται με τον πιο απλό τρόπο. Με τις πιο απλές λέξεις, μια φορτισμένη μελωδία, ένα πιάνο, ένα τσέλο και ένα φιλί. Η ταλαντούχα τραγουδοποιός Χριστίνα Δρίτσα, παρουσιάζει μια συγκινητική ιστορία χωρισμού με το νέο της τραγούδι «Με ένα φιλί» και μας μιλά για τα επόμενα επαγγελματικά της σχέδια.

Πότε καταλάβατε ότι η μουσική είναι για σας «μονόδρομος»;

«Νομίζω πως ήταν κάτι που φαινόταν από πολύ μικρή ηλικία. Ξεκίνησε σαν παιδικό όνειρο και σιγά σιγά, γινόταν ολοένα και περισσότερο κάτι σαν σκοπός για μένα, κάτι σαν “μονόδρομος”, όπως είπατε».

Πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησε το νέο σας τραγούδι, «Μ’ ένα φιλί». Μας έκανε εντύπωση ότι τραγουδάτε μόνο με τη συνοδεία πιάνου και τσέλου. Πως καταλήξατε εκεί και όχι σε κάτι πιο πλούσιο ενορχηστρωτικά;

«Είναι μια μπαλάντα που μιλάει για έναν χωρισμό, με μια νοσταλγική μελωδία που, κατά τη γνώμη μου, δε θα μπορούσε να ντυθεί πιο όμορφα ενορχηστρωτικά. Άλλωστε, ένα φιλί κι ένα αντίο, έχουν τόση δύναμη μέσα τους που καμιά φορά δε χρειάζεται κάτι παραπάνω για να ακουστούν».

Η πανδημία τι σας στέρησε και τι σας χάρισε;

«Το πιο σημαντικό που νομίζω στέρησε από όλους μας η πανδημία, είναι η ελευθερία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Κάτι που μου χάρισε, είναι περισσότερο χρόνο, να σκεφτώ και να αναθεωρήσω κάποια πράγματα και καταστάσεις».

Αν αύριο μπορούσατε να καλέσετε κάποιους ερμηνευτές για να σας ακούσουν και, ίσως, να συνεργαστείτε, ποιοι θα ήταν αυτοί;

«Είναι μεγάλη η λίστα! Αν είχα αυτή τη δυνατότητα, μια από τις πρώτες μου επιλογές θα ήταν η Ελένη Τσαλιγοπούλου -που είναι η πιο αγαπημένη μου ερμηνεύτρια, ο Αλκίνοος Ιωάννιδης, η Νατάσσα Μποφίλιου, η Μελίνα Ασλανίδου αλλά και δεκάδες άλλοι».

CHRISTINA DRITSA
Τον τελευταίο καιρό απέκτησε φωνή το ελληνικό #metoo. Είχατε ποτέ κάποια άσχημη εμπειρία; Ποια είναι η θέση σας;

«Δεν έχω βρεθεί αντιμέτωπη με μια τέτοια εμπειρία κι εύχομαι να μη βρεθώ ούτε στο μέλλον. Θεωρώ πως είναι κάτι που θέλει πολλή δύναμη για να καταφέρεις να το κοιτάξεις κατάματα και να το αντιμετωπίσεις. Είναι καιρός, κάθε αλήθεια να αποκτήσει φωνή και να βγει στο φως».

Πώς έρχεται η έμπνευση;  

«Είναι κάτι που δεν το ορίζεις, τουλάχιστον στη δική μου περίπτωση. Η έμπνευση μπορεί να έρθει από κάτι τόσο απλό όπως μια λέξη, μια σκέψη ή οτιδήποτε σε συνδυασμό με αυτό που μπορεί να αισθάνομαι εκείνη τη στιγμή και, απλά, το αφήνω να με οδηγήσει».

Σε δέκα χρόνια από τώρα, τι θα θέλατε να έχετε καταφέρει; Προσωπικά και επαγγελματικά.

«Σε προσωπικό επίπεδο, δεν έχω φανταστεί τι θα ήθελα να έχω καταφέρει μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια. Ίσως να έχω δημιουργήσει τη δική μου οικογένεια ή και όχι, καθώς είναι κάτι που δε με απασχολεί έντονα τη δεδομένη χρονική στιγμή. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θέλω να έχω δίπλα μου όσους έχω επιλέξει και με κάνουν χαρούμενη. Όσον αφορά τα επαγγελματικά, θα ήθελα να έχω βρει τη θέση μου στο μουσικό τοπίο κι ο κόσμος να έχει αγκαλιάσει και αγαπήσει τα τραγούδια μου, βρίσκοντας μέσα σε αυτά κάτι δικό του».

Τα επόμενα σχέδια σας;

«Στα επόμενα σχέδια μου, είναι η κυκλοφορία του νέου μου τραγουδιού, με τίτλο “Τα λάθη σου”,  το οποίο συνέθεσα πριν λίγο καιρό και θα ενορχηστρώσει ο μόνιμος συνεργάτης μου, ο Ανδρέας Αποστόλου».

Γιώργος Σ. Κουλουβάρης
[email protected]

Προτεινόμενα για εσάς