Γιατί δεν θα επιτρέπεται αρχικά η μουσική στην εστίαση

Πέμπτη, 29 Απριλίου 2021 17:45
UPD:20:47
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

«Είμαστε σε μια εύθραυστη πορεία βελτίωσης και σταθεροποίησης αλλά δεν είμαστε σε φάση που έχουμε ξεπεράσει εντελώς το πρόβλημα και τα έχουμε αφήσει όλα πίσω μας», ανέφερε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της Επιτροπής Ειδικών  Αθανάσιος Εξαδάκτυλος. μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, εξηγώντας παράλληλα τους λόγους για τους οποίους δεν θα επιτρέπεται σε πρώτη φάση στα καταστήματα εστίασης που θα ανοίξουν στις 3 Μαΐου να παίζουν μουσική,  

«Η μουσική επιβάλλει μεγαλύτερη ένταση φωνής και προσπάθεια ή επιβάλλει στους ανθρώπους να πλησιάσουν πιο κοντά για να ακουστούν και αυτό ευνοεί την μετάδοση του ιού. Δεν υπάρχει κανένας άλλος λόγος. Δεν έχει να κάνει με τον ήχο, έχει να κάνει με το ότι προσαρμόζουμε τη φωνή μας», δήλωσε ο κ. Εξαδάκτυλος μιλώντας στο Open.

Πρόσθεσε επίσης ότι χωρίς μουσική οι πελάτες δεν θα καταβάλλουν επιπλέον προσπάθεια για να μιλήσουν όπως συμβαίνει σε ένα χώρο με δυνατή μουσική.

Για το ίδιο θέμα μίλησε στην ΕΡΤ, και ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θόδωρος Βασιλακόπουλος, ο οποίος εκτός από τον παραπάνω λόγο που επικαλείται ο κ. Εξαδάκτυλος,  επεσήμανε ότι οι καφετέριες με έντονη μουσική είναι εύκολο να μετατραπούν σε υπαίθρια μπαρ που θα μαζεύονται εκατοντάδες άτομα. “Δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι για αυτό, για αυτό είναι επικίνδυνα και τα κορονοπάρτι” τόνισε και συνέστησε “λίγο ακόμα προσοχή για να διαφυλάξουμε τα ανοίγματα που γίνονται στην κοινωνία”.«Με αυτό τον τρόπο θα είναι ασφαλέστερη η δραστηριότητα που ανοίγει. Με τον άλλο τρόπο δεν θα είναι ασφαλής», κατέληξε.

Για το ίδιο θέμα τοποθετήθηκε στον ΣΚΑΪ και ο Γ.Γ. Εμπορίου και Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, ο οποίος εξήγησε ότι οι ειδικοί θεωρούν ότι η μουσική αναγκάζει τους ανθρώπους που βρίσκονται μαζί να αυξάνουν τον τόνο της φωνής τους και συνεπώς να εκτοξεύονται σταγονίδια με μεγαλύτερη ευκολία και με μεγαλύτερη πίεση.

«Και γι' αυτόν τον λόγο σε αυτή τη φάση, μέχρι τουλάχιστον τις 14 Μαΐου που θα ισχύουν αυτά τα μέτρα τα οποία θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από τη Δευτέρα, θα υπάρχει αυτός ο περιορισμός», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή