Ρουσόπουλος:Το ΠΑΣΟΚ να σεβαστεί την ανεξάρτητη δικαιοσύνη

Τετάρτη, 30 Μαΐου 2007 15:17
A- A A+

«Το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να σεβαστεί τη διάκριση των εξουσιών. Η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και λειτουργεί ανεξάρτητα. Φοβούμαι ότι πολλά από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και ο ίδιος ο πρόεδρός του ξεχνούν αυτή τη διάκριση, επεμβαίνουν στον δημόσιο βίο με παρατηρήσεις, επισημάνσεις, κρίσεις και επικρίσεις κατά της δικαιοσύνης και στελεχών της. Εμείς θα συνεχίσουμε να σεβόμαστε τους θεσμούς».

Αυτό δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος κληθείς να σχολιάσει τις καταγγελίες του ΠΑΣΟΚ για καθυστέρηση στην άσκηση ποινικών διώξεων στην υπόθεση των ομολόγων http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/05/29/1339702.htm .

Όσον αφορά την «κριτική μερίδας του Τύπου για την κάλυψη που φέρεται να παρείχε η κυβέρνηση στον ΓΓ του Υπουργείου Οικονομικών, ως προειδοποίηση προς την πλευρά της δικαιοσύνης και της Ανεξάρτητης Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως «η ζωή έχει απαντήσει σε τέτοιου είδους ερωτήματα. Η ΝΔ, ως κυβέρνηση, έχει αποδείξει κατά πόσο σέβεται τους θεσμούς και την ανεξαρτησία τους», υπογράμμισε.

Σε άλλη ερώτηση εξάλλου περί του ενδεχομένου να θεωρηθεί «προηγούμενο» η παραίτηση του Σ.Τσιτουρίδη και η συνάρτησή της με τις ενέργειες του κ.Ευγένιου Παπαδόπουλου, ο κ.Ρουσόπουλος είπε ότι «δεν θέλει να κάνει σχόλιο επί σχολίων των εφημερίδων,τα οποία ελευθέρως διατυπώνουν οι δημοσιογράφοι».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή